Expositie 22 januari t/m 12 maart 2023

Expositie 22 januari t/m 12 maart 2023
17 januari 2023 robbin
Header

Van 22 januari tot 12 maart 2023 exposeren we de nieuwe collectie wandsculpturen van: Judith Braun; glassculpturen van Katarzyna Karbownik, Monika Rubaniuk, Gregorz Staniszewski en keramische sculpturen van Katarzyna Olechnicka.

Judith Braun is een veelzijdig kunstenaar. Zij maakt zowel beelden als schilderijen. Haar naamsbekendheid heeft ze echter vooral te danken aan haar wandobjecten. Bij de vormgeving van haar werk, laat Judith zich inspireren door haar intuïtie en spontane opwellingen. Vervolgens werkt ze een bepaald onderwerp of thema in een beperkte serie uit. Deze thematische voorstellingen worden door haar afwisselend figuratief en abstract uitgevoerd. In haar wandobjecten combineert ze het tweedimensionale met het driedimensionale, waarbij ze gebruik maakt van diverse materialen. Vaak komt het thema mensen terug in haar werk.

Katarzyna’ Karbownik’s onderwerpen zijn zeer divers, maar glazen jurken, tassen, bloemen, engeltjes en kleurrijke huisjes, zijn onderwerpen die het meest terugkomen. Zij ‘vecht’ met de glazenmaterie, zoals ze dat zelf zegt. De ene keer zijn haar sculpturen doorzichtig en de andere keer zijn ze troebel. Ook Monika Rubaniuk maakt figuratief werk. Naast glassculpturen maakt zij ook schilderijen. De combinatie van glaskunst en schilderkunst is in haar werk goed terug te vinden. Vaak vindt men een figurarief gedeelte en een abstract gedeelte waarin vorm en kleur de boventoon voeren. Grzegorz Staniszewski laat zich inspireren door de verloren beschaving. In zijn werken zien we van de ene kant optimisme en levensenergie maar van de andere kant ook serieuze overpeinzingen over de geschiedenis van de mensheid. Katarzyna Olechnicka, is een zeer gedreven kunstenaar. Zelf zegt ze hierover: “Mijn studio is mijn plek in de wereld. Daar voel ik me thuis en ga daar pas weg, als het echt moet”. Wij tonen op deze expositie haar keramische ‘fantasie dierenbeelden’.

 

Informatie

Datum

22-1-2023 t/m 13-3-2023

Locatie

Galerie Sous-Terre Lithoijen

Adres

Batterijstraat 23A, 5396NT, Lithoijen (gem. Oss)

Event

Expositie

Deelnemers

Judith Braun, Katarzyna Karbownik, Monika Rubaniuk, Gregorz Staniszewski, Katarzyna Olechnicka

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief

X