Solo expositie Hans Vanhorck

Solo expositie Hans Vanhorck
13 november 2022 robbin

20-11-2022 t/m 15-1-2023

Het is inmiddels bijna 25 jaar geleden dat we met de  schilderijen van Hans Vanhorck naar Amerika gingen. Op diverse kunstbeurzen hebben wij zijn werk geëxposeerd. Hans had overigens al een behoorlijke naam in Amerika opgebouwd en daar hebben wij nog een steentje meer aan mogen bijdragen.

De schilderijen van Hans Vanhorck hebben in de loop der jaren een opmerkelijk traject doorlopen. Lange tijd trof je in zijn werk indringende symbolieken aan. De laatste jaren heeft hij dit min of meer losgelaten. In plaats daarvan verwerkt hij nu allerlei figuratieve elementen in zijn schilderijen.

Bij zijn meest recente schilderijen, heeft Hans zich laten inspireren door bloemen. In het Flower Art Museum Aalsmeer zijn onlangs, onder de titel ‘Beyond Nature’,  16 schilderijen van 160-160 centimeter te zien geweest.

De gehele collectie wordt nu in onze galerie geëxposeerd en te koop aangeboden. Het feit dat we tijdens de expositie zijn 70e verjaardag plus een 25 jarige samenwerking met hem vieren, maakt het allemaal nog meer bijzonder.

Wout Speyers
Tijdens deze expositie van Hans willen we jullie ook alvast kennis laten maken met een aantal RVS sculpturen van Wout Speyers. Wout is opgeleid tot industrieel ontwerper in Delft en is al decennia met vormgeving bezig. Daarbij is hij zich bewust van zowel de geschiedenis van design als van de kunsten. De voorliefde voor de kunsten heeft altijd al verscholen gezeten in zijn werk. Het zijn stuk voor stuk designs met sculpturale kwaliteiten.

Bij het opmaken van de prototypes kwam hij steevast in een fase terecht waar het computermodel eindigde en het handwerk begon. Daarmee is het accent langzamerhand verschoven naar het meer ambachtelijke en het expressieve. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in het maken van RVS-sculpturen. In de ‘Little Wing-serie’ serie heeft Wout zich laten inspireren door de roaring twenties, jazz en de esthetiek van de Art Deco.

Informatie

Datum

20-11-2022 t/m 15-1-2023

Locatie

Galerie Sous-Terre Lithoijen

Adres

Batterijstraat 23A, 5396NT, Lithoijen (gem. Oss)

Event

Solo expositie

Deelnemers

Hans Vanhorck

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief

X