Kunstuitleen

Meest voordelige kunstuitleen van Nederland

Bij onze kunstuitleen kunt meerdere werken lenen en onbeperkt wisselen. U betaalt geen huur, maar een maandbedrag dat wordt opgeslagen als spaartegoed. De hoogte van het maandbedrag bedraagt 1% van de verkoopwaarde van het kunstwerk. Met het spaarbedrag koopt u op termijn een kunstwerk naar keuze. In de leenperiode heeft u dus nagenoeg gratis kunst in huis gehad.

Onze kunstuitleen formule is uniek. Het huurtarief van de meeste kunstuitlenen bedraagt ongeveer 1% per maand. Bij ons bespaart u op jaarbasis dus 12%.

Razendsnel sparen

U spaart iedere maand een bedrag afhankelijk van de verkoopwaarde van het kunstwerk. Voor slechts € 5,- leent u een kunstwerk tot € 500,-.  Voor iedere € 500,- meerwaarde spaart u € 5,- extra.

Regelmatig ruilen

Na 6 maanden heeft u de optie het kunstwerk te kopen of van kunstwerk te wisselen. In overleg is het eventueel mogelijk kunstwerken voor langere tijd te lenen.

Gespreide betaling

Wanneer u een kunstwerk wil kopen terwijl uw spaartegoed onvoldoende is, dan kunt u gebruik maken van onze gespreide betalingsregeling. Het resterende bedrag betaalt u in termijnen.

Huren is mogelijk

Wanneer u niet wil sparen kunt kiezen voor onze kunsthuurregeling. U betaalt dan een maandelijks bedrag dat is gerelateerd aan de kostprijs van het kunstwerk. Ons huurtarief bedraagt 0,6% en behoort daarmee tot één van de gunstigste tarieven van Nederland.

Voordelig aanmelden

U kunt zich aanmelden via deze webpagina of bij onze galerie. Bij aanmelding betaalt u een eenmalig inschrijfbedrag van € 25,-, waarbij een korting van € 10,- geldt indien u zich online aanmeldt.

Ruime keuze

U heeft keuze uit duizenden kunstwerken. Met het opgebouwde spaartegoed hoeft u niet het geleende werk te kopen, maar heeft u tevens keuze uit vrijwel de hele collectie.

Tevreden klanten gingen u voor

Prijstabel voorbeelden

€5 per maand

Kunstwerken tot €500,-
€10 per maand

Kunstwerken tot €1000,-
€15 per maand

Kunstwerken tot €1500,-
€20 per maand

Kunstwerken tot €2000,-

* In de bovenstaande tabel ziet u enkele voorbeelden. Het maandbedrag bedraagt 1% van de verkoopwaarde van het kunstwerk.

Veelgestelde vragen

Welke kunstwerken kunnen geleend worden?

De meeste kunstwerken die wij aanbieden in onze galerie en webshop zijn beschikbaar via onze kunstuitleen. Heeft u een kunstwerk gezien die u graag wilt lenen? Vraag dan naar de beschikbaarheid.

Waarom betaal ik geen huur?

Normaal betaalt u bij een kunstuitleen 1% van de waarde van een werk huur per maand. U betaalt dus in feite 12% van de waarde per jaar. Bij ons betaalt u geen huur, maar bouwt u een spaarbedrag op waarmee u uiteindelijk een kunstwerk naar keuze koopt.

Hoe zit het met de 'kwaliteit' van de kunst?

Wij werken alleen met vaste kunstenaars van de galerie, waardoor wij borg staan voor kwaliteit. U kunt kiezen uit duizenden werken, zowel schilderijen als sculpturen. Deze zijn te bekijken in onze online collectie, maar ook in het echt in onze galerie.

Wat als ik een ander kunstwerk wil lenen?

U kunt onbeperkt wisselen. Als u toch liever een andere kunstwerk leent, wisselt u eenvoudig van kunstwerk. U leent een kunstwerk voor een periode van 6 maanden. Na afloop van deze termijn beslist u of u het werk aankoopt of dat u het terugbrengt en ruilt tegen een ander kunstwerk.

Hoe lang kan ik een kunstwerk lenen?

Standaard leent u voor een periode van 6 maanden. Na 6 maanden beslist u of u het werk ruilt tegen een ander kunstwerk, verlengt voor 6 maanden of aankoopt met uw spaartegoed. In overleg met de betreffende kunstenaar is het mogelijk om het werk voor een langere periode in bruikleen te nemen.

Wat kost het?

U betaalt eenmalig € 25,- inschrijfgeld, waarbij u € 10,- korting krijgt bij online aanmelden. Vervolgens betaalt u maandelijks een bedrag. De hoogte is afhankelijk van de waarde van het kunstwerk. Bekijk hiervoor de tabel op deze pagina.

Klaar om te lenen? Meld u vandaag nog aan!

Meld mij aan!

Aanmelden voor nieuwsbrief