Exposities

 • Expositie 17 maart t/m 12 mei 2024

  Vanaf zondag 17 maart exposeren wij glassculpturen van Lenka Jarosova, Jan-Joop Ruisch en Pavel Satrapa. Van deze kunstenaars, met wie we al geruime tijd samenwerken, hebben we weer een schitterende collectie weten samen te stellen.

  Nieuw is de samenwerking met de ‘Toyisten’. Vanaf a.s. zondag zal van een aantal kunstenaars, die verbonden is aan deze kunststroming, kunstwerken bij ons te zien en te koop zijn.

  Wat houdt Toyisme in?
  Toyisme is een hedendaagse kunststroming die in de jaren negentig in Nederland ontstond. Het woord symboliseert het speelse karakter van de kunstwerken en de filosofie erachter. Op 5 september 1992 schrijft kunstenaar Dejo een manifest genaamd “Moeder” en introduceert het ‘Toyisme’. Het sterk egocentrische karakter dat diepgeworteld is in de kunst wordt de basis voor een andere ideologie; het individu speelt de tweede viool voor de groep zonder dat dit ten koste gaat van het persoonlijke vlak of de kwaliteit. Het huidige Toyisme is een gemengde groep professionele kunstenaars uit de hele wereld met diverse culturele achtergronden en werken in verschillende disciplines, die de stijl kunnen beïnvloeden en verrijken en, belangrijker nog, die de kunst op de voorgrond plaatsten en niet zijzelf. Gekenmerkt door zijn gedurfde lijnen, overdreven proporties en ingewikkelde details, boeit toyistische kunst het oog en de geest, en nodigt het kijkers uit om zich onder te dompelen in een wereld waarin alles mogelijk is. Van grillige karakters en fantastische landschappen tot nadenken stemmende verhalen en sociaal commentaar.

  Met een scala aan exposities in musea en bijzondere presentaties over de gehele wereld, hebben de Toyisten een plaats weten te veroveren in de hedendaagse kunstwereld. Wij zijn dan ook blij dat wij deze topkunstenaars voortaan mogen vertegenwoordigen.

  De expositie duurt tot en met 12 mei 2024.

  Informatie

  Datum

  17 maart t/m 12 mei 2024

  Locatie

  Galerie Sous-Terre Lithoijen

  Adres

  Batterijstraat 23A, 5396NT, Lithoijen (gem. Oss)

  Event

  Expositie

  Deelnemers

  Toyist Clamaoing, Toyist Dejo, Toyist Eiiz, Lenka Jarosova, Jan-Joop Ruisch en Pavel Satrapa

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief

X