Sous-Terre Art Fair Appeltern – 8 t/m 16 april 2023

Sous-Terre Art Fair Appeltern – 8 t/m 16 april 2023
3 april 2023 robbin

GENIETEN VAN KUNST
Op de galerie Sous-Terre Art Fair Appeltern tref je een indrukwekkende afspiegeling aan van de hedendaagse beeldende kunst. Op de beurs exposeert een breed scala aan kunstschilders, beeldhouwers, keramisten en glaskunstenaars die hun sporen met realistisch, naturalistisch, symbolisch of suggestief abstract werk verdiend hebben. Alle disciplines zijn vertegenwoordigd. Schilderijen, bronzen – en keramische beelden, maar ook glaskunst en foto’s zijn in de mooi uitgelichte stands te bewonderen. De kans dat je simpelweg verliefd raakt op dat ene schilderij of sculptuur waar je kippenvel van krijgt, is dan ook bijzonder groot. Indien je een eigen identiteit wilt geven aan jouw interieur of op zoek bent naar een mooi cadeau, dan is een bezoek aan deze beurs beslist de moeite waard.

 

JONG TALENT
Dit jaar is er ruimte vrijgemaakt voor jong talent. 7 jonge kunstenaars delen één grote stand. Aan hen is de vraag voorgelegd, hoe zij dit zien.

‘Nu samen op een beurs. We delen een gedachtegoed dat nieuwsgierig is naar hoe te delen, hoe te helpen, hoe te ondersteunen en hoe te maken. Een doorlopende dialoog brengt de wisselwerking tussen het individu en de groep in kaart. Elk individu kan een eigen positie bepalen binnen een balans die op natuurlijke wijze steeds veranderd. Zo werken we bewust en onbewust aan een gezamenlijke infrastructuur; een context gebaseerd op vertrouwen en steun. We kennen allemaal de competitie en onwaarschijnlijke mogelijkheden; de hoop gekozen te worden. Samen staan op de galerie Sous-Terre Art Fair met de vraag: hoe delen we een ruimte met deze veelheid, in alle kwetsbaarheid. Niet afgesloten maar juist open voor elkaar. We hopen te leren van de verschillen in benadering en mee te kijken met de vragen en inzichten van de ander. We doen dit op deze beurs maar ook hiervoor en daarna, dit gebeurd al jaren. Voor velen van ons is het zelfs natuurlijk geworden. Maar hoe delen we in gezamenlijkheid? Ieder van ons met eigen criteria, vragen en behoeften. Een vorm waarbinnen het belang van iedere maker ruimte krijgt.

Zo vormt een chronische aandoening voor Jetske Appolonia van Dorp de aanleiding tot een fascinatie voor het menselijk lichaam. Deze fascinatie word onderzocht in o.a. tekeningen, performances en installaties in een poging dichter bij het lichaam te komen; hierbij word de toeschouwer uitgenodigd om een verbinding met het eigen lichaam te maken. Met het werk wil Jetske ruimte maken voor de gevoelswereld, fantasie en intuïtie.

Emmie Liebregts werk komt voort uit ervaringen rondom persoonlijke ruimte, veiligheid en ongemak. Middels haar, vaak sculpturale, werken zoekt ze naar manieren om deze te delen. Volgens Emmie kan alles wat instabiel is wel een beetje steun gebruiken, maar niets lijkt zo ongemakkelijk als toegeven dat je steun nodig hebt, of erger nog, erom vragen. De objecten lijken het ongemak te hebben omarmd en verlangen in hun vorm, materialiteit en context naar (re)actie of zorg.

Ian Skirvin werkt hoofdzakelijk binnen sculpturale assemblage en installatie-kunst waarbinnen vaak performances plaatsvinden. De werken bestaan veelal uit een combinatie van gevonden en nieuwe materialen, zo combineren de werken verschillende tijden en levens in verhalende werelden die geïnspireerd zijn op elementen uit de natuur. Bijvoorbeeld hoe planten en schimmels nieuw leven creëren vanuit dode materie.

Voor Bas de Weerd draait het om de vraag: hoe kijk je naar een wereld die zich steeds achter zichzelf verbergt? Hij onderzoekt dit door te werken vanuit de dynamieken en structuren van het schilderen zelf. Het materiaal en de randvoorwaarden zijn hierin het vertrekpunt, om het beeld van daaruit, wankel, op te bouwen. Iedere keer opnieuw.

Sofie Hollander’s onderzoek is er op gericht te leren over de factoren die meespelen bij het veranderen van een balans. Het lichaam speelt hier de rol van verbinding tot een materiële wereld. Zo werkt Sofie vaak vanuit lichamelijke performances als basis voor sculpturen en schilderijen. Balanceren is bij haar een proces waarbij gezocht wordt naar mentaliteit en houding. Deze balans gaat over het eigen lichaam, compositie in beeld maar ook over samen zijn.

Fatima Beker onderzoekt op een speelse manier het conflict van de mens in alledaagse dingen. Hierbij speelt de menselijke verhouding tot de natuur en de commodificering van de natuur een grote rol. Fatima gebruikt de buitenwereld als een context waar ze reacties op geeft door middel van sculptuur en installatie.

In Paul Braspenning’s praktijk zit er een duidelijke scheiding tussen het tekenen en het performatieve: waar het performatieve uitbundig en impulsief is, is het tekenen uiterst meditatief en precies. Paul verkent binnen terugkerende thema’s al jaren het tekengebied, van honderden tekeningen in een serie tot een conceptueel onderzoek naar de teken-taal.

Bo Stokkermans belichaamt een onderzoek naar de mogelijkheden van het (samen/over) leven, op dit moment word er met name gefocust op de performatieve relatie tussen de karaktereigenschappen van media en maker. Op nieuwsgierige en ontvankelijke wijze worden deze bij elkaar gebracht tot bijvoorbeeld schilderijen en kledingstukken. Om zo via de materialiteit van onder meer 3d print, olie verf, breiwerk, borduurwerk en houtbewerking nieuwe structuren te zoeken of bestaande te bevestigen.

 

INSPIRERENDE LOCATIE
Het entreegebouw van De Tuinen van Appeltern wordt voor de beurs omgetoverd tot een waar kunstparadijs. Vanuit binnen stap je in de wereld van het grootste tuininspiratiepark van Europa met meer dan 200 voorbeeldtuinen en vindt je de laatste trends en ontwikkelingen op tuingebied. Dit alles maakt de locatie tot een inspirerende plek voor iedereen die van (natuurlijke) schoonheid houdt.

 

COMBITICKET 1+1 GRATIS
Tijdens de beursdagen kunt u met z’n tweeën voor nog geen € 9,- in plaats van € 17,95 per persoon, zowel de beurs als de Tuinen bezoeken.

Klik hier om uw combiticket direct te downloaden en uit te printen.

U dient het combiticket in te leveren bij de receptie van het entreegebouw van de Tuinen.

P.S. Het combiticket is niet geldig i.c.m. andere acties en/of kortingen.

 

Kunst kijken en genieten van al het overige is een beleving die je niet snel zult vergeten.

Graag tot ziens op de Sous-Terre Art Fair Appeltern!

 

BEURSINFORMATIE

Beurslocatie:                  De Tuinen van Appeltern, Walstraat 2A te Appeltern

Datum:                              8 t/m 16 april 2023

Openingstijden:            Zowel de Art Fair als de Tuinen zijn elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Organisatie:                   galerie Sous-Terre Evenementen, Batterijstraat 23A Lithoijen

Contact:                            info@sousterre-artfair.nl /  +31(0)412 – 48 21 59

Tickets:                           combiticket te verkrijgen via www.sousterre-artfair.nl

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief

X