Marian van Puyvelde

Marian van Puyvelde

[three_fifth]

Marian van Puyvelde woont en werkt in Zeeland. Daar boetseert zij haar beelden het liefst, wanneer het weer dat maar even toelaat, in de tuin van haar huis, omgeven door het idyllische duinlandschap.
Drie dagen in de week verplaatst zij haar activiteiten naar het atelier van collega beeldhouwer Peter de Jong, waar ook andere beeldhouwers werken.
Het grote werk doet ze daar. Bij het gieten van de cementen beelden is het gemakkelijk om hulp te hebben, maar het is ook prettig om met anderen te werken, zegt ze.
Marian werkt zowel in brons als in cement. Overigens hebben haar cementen beelden zo op het eerste gezicht iets van brons, dit als gevolg van het patineren, waarbij door middel van een kleurstof een bronstintje op de beelden verschijnt.

Marian is pas op latere leeftijd met het boetseren van beelden begonnen, hoewel ze al heel lang schilderde met een voorkeur voor iconen, waarvoor ze les nam bij onder meer uitgeweken Russische kunstenaars.
Nadat ze moeite begon te krijgen met haar ogen wanneer ze langer bezig was en het maken van iconen is een uiterst nauwkeurig werk, is ze uit gaan kijken naar iets anders om beeldend bezig te zijn.
Zij volgde vijf jaar een opleiding boetseren en bronsgieten aan de Vrije Academie te Rotterdam.

Mensen en dieren vormen de onderwerpen in haar werk. Een nooit uitputtende inspiratiebron.
Batterijstraat 23a – 5396 NT Lithoijen (NB) – Tel: 0412 – 482159 Za. en Zo. geopend van 13.00 t/m 17.00 uur Ma. t/m Vr. op afspraak
Internet adres: www.galerie-sous-terre.nl
Marian werkt het liefst tussen het abstracte en het figuratieve in, meestal met gestileerde vormen. Zij gaat bij het ontwerp niet uit van potloodschetsen, maar zet als voorstudie het beeld dat haar voor de geest staat eerst in het klein op om de verhoudingen in zich op te kunnen nemen. Het kleine werk boetseert ze in was, de grote werken in klei, waarbij ze de uiteindelijke anatomische vorm al aanbrengt in het geraamte van het beeld. Dat moet in het raamwerk al vastliggen, anders lukt het niet om het goede model te bepalen, aldus Marian.

[/three_fifth]
[two_fifth_last]

[button url=”http://sous-terre.nl/?s=Marian+van+Puyvelde&post_type=product” style=” ” size=”small” type=”square” icon=”” target=”_blank”] Toon collectie [/button]

[/two_fifth_last]

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief