Liesbeth Rutten

Liesbeth Rutten

[three_fifth]

Liesbeth vindt de inspiratie voor haar bronzen beelden voornamelijk in 2 hoofdthema’s die zij zowel figuratief als abstract weergeeft. Zo zijn er de solitaire vrouwfiguren die de gesteldheid van het individu weergeven en de dubbelfiguren die de mens-in-relatie laten zien. De solitaire vrouwfiguren zijn op alle mogelijke manieren van “door-het-leven-gaan” in een dynamische houding neergezet.
Ze variëren in hun uitdrukking; van een ijdele catwalker met fier opgeheven hoofd, tot vertwijfelde en vermoeid voortschrijdende pelgrimachtige figuren die met, opgebonden/afgezakte sokken dolend in de ruimte staan; allemaal zoekenden in het leven.
De dubbelfiguren verbeelden meestal een vorm van verbondenheid, in de ruimste zin van het woord. De geabstraheerde figuren vinden hun samenzijn in een liefdevolle ontmoeting van de hoofden die in hun strakke vormgeving toch een grote tederheid uitstralen. Gevoelige details accenturen de innigheid van het samenzijn vooral ook door het zorgvuldig aangebrachte patin.
Liesbeth maakt in haar werk vaak gebruik van de structuren van allerlei natuurproducten zoals takken, veren en bladeren, omdat de symbolische waarde ervan haar intrigeert en die zij dan ook in haar beelden laat zien, zowel figuratief als abstract, Zij streeft in haar werk naar eenvoudige en heldere beeldtaal en accentueert dit door haar eigen manier van patineren en afwerken; de finishing-touch gaat tot in de details en daarom werkt zij ieder beeld ook helemaal zelf af.
De beelden zijn contrasterend gepatineerd; Ze variëren van diep donker, tot groen- of veelal bruin- geoxideerd en, in detail, is vaak de originele bronskleur weer wat opgeschuurd om het licht te vangen en te weerkaatsen. Door een zorgvuldig en uitgekiend procédé van afwerking krijgen de beelden een heel eigen en bijzondere uitstraling.
Liesbeth Rutten, geboren 1953 te Venray: Opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amersfoort (1970-1975). Werkte eerst als keramiste en maakt sinds 1990 beelden in brons; exposeert in vele galeries en beeldentuinen en maakt vele beelden in opdracht van zowel bedrijven als particulieren.

[/three_fifth]
[two_fifth_last]

[button url=”http://sous-terre.nl/?s=Liesbeth+Rutten&post_type=product” style=” ” size=”small” type=”square” icon=”” target=”_blank”] Toon collectie [/button]

[/two_fifth_last]

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief