Paul Muhlbauer

Paul Muhlbauer

[three_fifth]

Paul Mühlbauer (1963, Judenburg, Oostenrijk) studeerde in 1984 Nationale Economie, Sociologie en Politicologie in Wenen. In 1991 studeerde hij af en gaf zich totaal over aan de kunst. Hij vestigde zich als onafhankelijke beeldhouwer in 1996. De kunstenaar aan het woord.
“De belangrijkste stap in mijn leven was het over- winnen van de angst om dat te doen waartoe ik mij geroepen voelde, namelijk beeldhouwen. Nadat de veiligheidsnetten verwijderd waren, werd mijn wens werkelijkheid. Juist omdat ik, naar mijn idee, geboren ben in een tijd van destruktie, vergiftiging en onmenselijkheid, zal mijn doel altijd het laten zien van de schoonheid en de naaktheid blijven. Ook de anti-ideologie van onze politiek en daarmee de doel- loosheid en het gebrek aan fantasie in onze tijd geven mij een belangrijk aangrijpingspunt. En tenslotte maar zeker niet op de laatste plaats, dat de nieuw gedefiniëerde kunstbegrippen voor mij niet meer zijn dan een oogopslag van het verstand. Mijn begrip voor kunst is het leven zelf en het individuele streven naar geluk. Als dat bereikt wordt, is het Kunst!”
Muehlbauer heeft een heel eigen beeldtaal ontwikkeld. Zijn surrealistische beelden reflecteren het groteske in het menselijk bestaan. De beelden laten vaak de menselijke tragiek en gekte zien met een ironische knipoog. De manier waarop de bronzen beelden gekleurd en gevormd zijn geeft ze een komisch tintje, waardoor ze gaan spreken.

[/three_fifth]
[two_fifth_last]

[button url=”http://sous-terre.nl/?s=Muhlbauer%2C+Paul&post_type=product” style=” ” size=”small” type=”square” icon=”” target=”_blank”] Toon collectie [/button]

[/two_fifth_last]

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief