Luc Ingels

Luc Ingels

[three_fifth]

Luc Ingels’ (1956) eerste kennismaking met beeldhouwen kwam via Leo Mouws, bij wie hij privé-les volgde.
Hij vervolgde zijn opleiding als beeldhouwer en ook de praktisch gerichte opleiding tot restaurateur aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. Hij studeerde af met grote onderscheiding.
Hierna volgde hij de opleiding modeltekenen.
Na enkele studiereizen door o.a. Italië en Afrika vestigde hij zich in Walsoorden als beeldhouwer en restaurateur. Hierna heeft hij nog enkele reizen gemaakt door Amerika en Indonesië. De invloed van zijn reizen vindt je subtiel terug in zijn beelden.
Gespecialiseerd in natuursteen vinden we dan ook de meeste beelden uitgevoerd in marmer, arduin en graniet, alhoewel hij ook andere materialen gebruikt en ze vaak combineert.
Zijn werk staat bij gemeentes (bv. Axel), bedrijven (bv. Neckermann postorder bv., ROC Terneuzen) en particulieren in binnen- en buitenland.
Hij heeft restauratieopdrachten uitgevoerd in o.a. Parijs op Père Lachaise en Mont Martre (graf van Conrad Busken Huet). En werd door de Belgische televisie maatschappij AVS uitgenodigd voor een opdracht in Griekenland op het eiland Naxos.

[/three_fifth]
[two_fifth_last]

[button url=”http://sous-terre.nl/?s=Luc+Ingels&post_type=product” style=” ” size=”small” type=”square” icon=”” target=”_blank”] Toon collectie [/button]

[/two_fifth_last]

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief