Henk Maassen

Henk Maassen

[three_fifth]

Henk Maassen (1953) heeft zijn opleiding gevolgd aan de AKI te Enschede.
De constructies van Henk Maassen zijn gemaakt van metaal, gecombineerd met kabels, kettingen, glas, steen- beton of hout. Maassen ontdekt op schroothopen, bouwterreinen of werkplaatsen resten van “afval”, die hem inspireren tot nieuwe beelden. In zijn atelier combineert hij dit “afval” met door hem zelf geconstrueerde vormen. Zijn werk is geen “schrootkunst” zoals uit de jaren ’70 door talloze kunstenaars bij elkaar werd gelast.

Henk Maassen hanteert sterke contrasten tussen enerzijds geroeste cortèn-stalen oppervlakken met een felle rode lakkleur en anderzijds met glimmend gepolijst roest vaststaal [r.v.s.].
Ook de matgrijze kleur van een metalen plaat, contrasteert hij met het hamerslag metallic-blauw van een dunne buis.

Ook door de las- en slijpprocessen gevormde huidoppervlakken, spelen een belangrijke rol in het visuele effect van zijn objecten.
Tevens gaat hij de laatste tijd uit naar een constructie, die meer op evenwicht berust en minder op de zekerheid van een stevige (zichtbare) las.
In plaats van verbinden d.m.v. een lasnaad, zoekt hij naar mogelijkheden tot koppelen
van de onderdelen.

[/three_fifth]
[two_fifth_last]

[button url=”http://sous-terre.nl/?s=Henk+Maassen&post_type=product” style=” ” size=”small” type=”square” icon=”” target=”_blank”] Toon collectie [/button]

[/two_fifth_last]

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief