Hans Innemée

Hans Innemee

Hans Innemée (1951) studeerde grafische techniek aan de kunstacademie in Tilburg en was lange tijd een gedreven muzikant. Hij speelde ’s avonds in een band en gaf overdag tekenles op diverse scholen.

Hij maakte aanvankelijk veel linosnedes en begon te experimenteren met de monotypetechniek waarbij drukinkt of olieverf uitgerold wordt op de glasplaat, er een dun vel papier opgelegd wordt en de voorstelling op de achterzijde getekend wordt.

Door de tekening, of meerdere stukjes tekening, als een collage te verlijmen op paneel ontstaat een grafische compositie. Met oliekrijg brengt hij dan nog kleur aan op het paneel. In deze techniek werkt hij nog steeds.

Het relativerende in het werk van Innemée is geïnspireerd door de Engelse komiek Tommy Cooper die als geen ander de betrekkelijkheid van onze menselijke soort, met ultieme zelfspot, op de hak wist te nemen.

Dromen van een carrière in de muziek is verleden tijd. Innemée geniet van de vrijheid in zijn atelier en produceert steeds weer nieuwe dierlijke benaderingen van onze menselijke situatie.

[/three_fifth]

Kunstwerken van deze kunstenaar:

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief

X