D’Neycho

D’Neycho

D’Neycho werd geboren in 1950 in Bulgarije, waar hij tevens studeerde aan de kunstacademie vervolgens heeft hij zich gespecialiseerd op de Fine Art, Bratislava, Slowakije.
Voor meer dan 15 jaar was hij werkzaam als directeur van het State Art Museum in Bulgarije en tevens als professioneel kunstenaar. Door de jaren heen heeft hij zijn werk geëxposeerd op Internationale tentoonstellingen in Europa en de Verenigde Staten.
D’Neycho realiseerde meer dan 60 solo-exposities en heeft geparticipeerd in meer dan 150 gecombineerde exposities voor Schone Kunsten.

Met meer dan 30 jaar creatieve expressie heeft hij zich ontwikkeld als een kunstenaar die altijd zoekende is en niet tevreden met de herhaling van reeds bestaande artistieke oplossingen, thema’s en ideeën.
Opgegroeid in het expressieve hedendaagse klimaat, onderzocht hij zijn persoonlijke ervaringen en zijn eigen begrip van kleur pracht en vormen en vond hij een rationele manier om zich te ontwikkelen als een moderne kunstenaar.

D’Neycho’s artistieke kennis en vaardigheden zijn het gevolg van zijn eigen instinctieve invulling van kunst, persoonlijke kennis verbeelding van gevoeligheid en onvervulde dromen.
In het proces van zijn werk leerde hij de regels van de kleurcontrasten, de perfectie van schaduwen, tonen, contrasten en vormen.

In zijn laatste jaren wezen de samenstelling van kleurige lijnen en vormen op het doek hem de weg naar zijn moderne figuratieve stijl.

Kunstwerken van deze kunstenaar:

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief

X