Joke Maan

Joke Maan

Joke Maan (1945) volgde haar opleiding onder meer aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.
Maan maakt forse dynamische schilderijen, die opvallen door optimaal gebruik van de kleurenrijkdom van haar palet, samengesteld uit slechts een beperkt aantal primaire kleuren. De bijna abstracte doeken ontstaan vaak uit een kleurvlak, een betekenisloze vlek, een willekeurig gebaar; het beginpunt van een intensieve dialoog met het doek. Na de eerste artistieke krachtexplosie van vitaliteit in penseelvoering en kleurgebruik volgt verdere nuancering en verdieping.
Joke manifesteert zich als een bewogen mens, begaan met de wereld en met de kwetsbaarheid van de natuur. Daarom ligt het startpunt voor elk schilderij bij een gedachte of een gevoel dat gebaseerd is op deze thematiek. Door d8t abstracte uitgangspunt te visualiseren, ervaart ze het werkproces als een emotionele ontlading van datgene wat haar bezig houdt. Soms ingetogen, meditatief, vaak uitbundig en opgewekt.
Zij heeft inmiddels een groot aantal exposities in binnen- en buitenland op haar naam staan. Ook neemt zij regelmatig deel aan groeps-expositities.

Kunstwerken van deze kunstenaar:

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief

X