Yoke Ferwerda

Yoke Ferweda

Conceptuele kunst ontstaat in de jaren 60 en vertegenwoordigt de gedachte om “nieuwe wegen in te slaan, oude gewoonten af te wijzen, nieuwe materialen te zoeken en voldoende afstand te nemen van oude waarden binnen de kunst”
Voor Ferwerda begon haar artistieke leven als jonge kunstenaar zo’n 10 jaar later. Ze werd opgeleid aan de Koninklijke Academie voor beeldende kunsten te ‘s-Gravenhage. Ze leerde tekenen van Herman Berserik, schilderen van Aart Roos, etsen van Auke de Vries en ontwerpen van Anton de Boer.
Het werd een gewoonte om voorwerpen , gebeurtenissen en mensen om haar heen te analyseren. Daarna begonnen dan de vertalingen van deze observaties in conceptuele werken.
Door de tradities van haar tijd te bevragen en uit te dagen, door te experimenteren, te werken en te ontdekken, ontwikkelde zij haar eigen stijl.
Door de jaren heen laat haar werk een groot scala aan onderwerpen zien, nu in de laatste periode vanaf het jaar 2000 werkt zij aan een uitgebreide serie schilderijen met als thema “Hanging Around”, mede geinspireerd door muziek uit de jaren 70. Songteksten en titels van muziekstukken blijken soms zo abstract, dat ze een belangrijke bron van inspiratie gingen vormen. De verbanden worden zelden uitgelegd, want de schilderijen moeten voor zichzelf spreken.

Kunstwerken van deze kunstenaar:

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief