Gregor Grigorian

Gregor Grigorian

Gregor Grigorian is geboren in 1940 te Arménië.
Hij begint hij als negen jarige jongen met het tekenen en Schilderen van alles wat hij in zijn omgeving ziet, natuur, mensen etc. In 1956 wint hij het VI Concours International van jonge kunstschilders te Moskou en besluit zijn studie te vervolgen aan de Academie van schone kunsten te Moskou.
Hier maakt Gregor kennis met de realiteit en de grondbeginselen van de beeldende kunst. Na deze ervaring realiseert hij zich dat hij definitief kunstenaar wil worden.
Gregor probeert in zijn schilderijen de schoonheid van zijn geboortedorp, de leefwijze van zijn volk en de prachtige natuur van zijn land weer te geven, en op deze manier de mensen bewust te maken van het land en de daarmee gepaard gaande unieke schoonheid.
In de jaren die volgen ontwikkelt hij een figuratief, expressieve stijl. De kracht van zijn werk is, dat het in korte heldere penseelstreken de essentie en sfeer van de omgeving weergeeft, in warme tinten, met een briljant koloriet en een temperamentvolle penseelvoering. De composities zijn trefzeker en bruisen van vitaliteit.
Hij onderneemt studiereizen naar Amerika, Nicaragua, Japan, Signapour, Thailand en Duitsland, Frankrijk, Spanje, Griekenland en Turkije. Zijn verblijf in deze landen maakt zeer grote indruk op de kunstenaar en zal zijn werk blijvend in inspiratie en thematiek beïnvloeden.
In 1976-1980 wordt hij beëdigt als professor in de schone kunsten te Berg-Karabach en eveneens genomineerd als “de beste professor van Azerbaïdjan.
Hierna volgen nog vele exposities in zowel in binnen- als buitenland in onder andere Duitsland, Luxemburg,Spanje Istanbul, Singapor en natuurlijk ook vele in zijn eigen land.

Kunstwerken van deze kunstenaar:

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief