Richard Price

Richard Price

[three_fifth]

De Britse glaskunstenaar Richard Price, was van kinds af aan al gefascineerd door vuur en ovens. Als tiener bouwde hij al ovens in de tuin van zijn ouders. Na zijn opleiding aan de School of Art & Design North Staffordshire Polytechnic in Engeland, verhuisde
hij naar Amsterdam, waar hij zijn opleiding vervolgde aan
de Gerrit Rietveld Academie.
Onder begeleiding van zijn tutoren Richard Meitner en Mieke Groot had hij de mogelijkheid om het materiaal glas op een expressieve en vrije manier verder te verkennen.
Vanaf 1983 woont en werkt Price in Amsterdam. Hij is een meester in het vervormen (pâte de verre) en het blazen van glas. In het verleden reisde Price regelmatig naar Italië om Italiaanse meesterglasblazers te assisteren. Hij waardeert de mogelijkheid die hij gehad heeft om van deze meesters te leren en hen te observeren. Veel van deze kennis gebruikt hij in zijn eigen kunst, maar ook ten behoeve van vele Europese kunstenaars en designers voor wie hij heeft gewerkt.

“De omgeving, de mensen en cultuur vind ik erg stimulerend. Het is een hevige aanval van visuele en zintuiglijke beelden. Het is perfect om zowel hier als in Nederland te werken, ook omdat de contrasten tussen beide landen zo gedachteprikkelend zijn”.

Veel van zijn inspiratie voor zijn glaswerken komt voort uit het leven, vrouwen, kinderen, de natuur, geschiedenis, Boedisme, Linkerpagina: Horse Rechts: Birdhorse
schepen, paarden en de vlaktes van het Engelse Goole, waar hij als kind opgroeide. Verder worden zijn ideeën ook gevoed door Engelse rozen, vogels, baby’s van vrienden, knuffelbeesten, Aziatische vrienden. Hoofdtooien en sieraden.
De Britse humor en contradictie in zijn werk is dat de mooie figuratieve sculpturen en portreten letterlijk achter tralies zijn geplaatst of overvloedig zijn gedecoreerd met natuurlijke, kleurrijke en gouden details, zodat het lijkt alsof ze gebukt gaan onder de overvloed. De decoraties vormen een harnas om de sculpturen te beschermen tegen vooruitgang van buitenaf.

“We leven in prachtige zelfgemaakte kooien, om ons
de illusie van vrijheid te geven, welke we vrijwillig
binnentreden.” -Richard Price-

[/three_fifth]
[two_fifth_last]

[button url=”http://sous-terre.nl/?s=Richard+Price&post_type=product” style=” ” size=”small” type=”square” icon=”” target=”_blank”] Toon collectie [/button]

[/two_fifth_last]


000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief