Louis la Rooy

Louis la Rooy

Glaskunstenaar Louis La Rooy (1947) is gespecialiseerd in de uitvoering van monumentale kunstwerken in glas en staal en heeft ruim 40 jaar werkervaring bij Van Tetterode Glass Studio BV. Naast de uitvoering van zijn eigen projecten, voert hij werken uit in opdracht van kunstenaars en architecten.
Louis la Rooy studeerde aan de Rietveld Academie en de Rijksacademie in Amsterdam. Hij heeft vele jaren lesgegeven in applicatie- en smelttechnieken en heeft zijn werk geëxposeerd in binnen- en buitenland. Zijn werk is schilderachtig in felle kleuren met scherpe, bijna agressieve, accenten. De unieke sculpturen die ontstaan zijn wimpels, schalen en wandpanelen van fors formaat. De volgende technieken worden door hem toegepast:

Fuse techniek, hierbij worden compatibele glassoorten met elkaar versmolten en in tweede instantie verlijmd op een basislaag ofwel opnieuw vervormt ofwel geslumpt in een oven.

Roll-up is een techniek waarmee vlakglas en geblazen glas worden gecombineerd tot één object. De gefusede vlakglasdelen worden opnieuw verhit en door de glasblazer opgepikt en uitgeblazen in de gewenste vorm. Vervolgens is het mogelijk om andere gefusede glasdelen opnieuw vast te kleven en aan de geblazen vormen te modelleren.

De unieke faciliteiten in het atelier bij Van Tetterode Glass Studio hebben het mogelijk gemaakt de laatste jaren veel te experimenteren met deze roll-ups.

Kunstwerken van deze kunstenaar:

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief