René Stoffels

René Stoffels

[three_fifth]

René Stoffels heeft jaren voor de klas gestaan als leraar instrumentmaker en als leraar lichamelijke opvoeding. Na de avondacademie te Rotterdam heeft hij definitief gekozen voor het beroep van kunstenaar. In zijn huidige werk zijn de invloeden van zijn eerdere beroepen steeds merkbaar.
In zijn plastieken staat de mens centraal. Herkenbaar met een lichte vorm van abstractie. In sommige van zijn werken is de vorm nog gedeeltelijk ruw gehouden. Dat is om de nieuwsgierigheid en de fantasie van de kijker te prikkelen. Ook humor ontbreekt niet in zijn werk.
Hij maakt veel van zijn sculpturen in witte klei met daarover een witte zijdeglans glazuur. Verder ontwerpt hij in was en laat het werk vervolgens gieten in brons. Dit materiaal speelt voor hem een belangrijke rol. Materiaal met verschillende kleurpatina en een eeuwigheidswaarde.
Zijn grotere werken zijn gegoten in aluminiumcement of gips. Door oppervlaktebehandeling wordt een bronskleurige uitstraling verkregen.
Van recente datum zijn de bronzen beelden, gecombineerd met struisvogeleieren.
René werkt eveneens in opdracht van particulieren, overheid en bedrijven. In de afgelopen jaren is zijn werk door heel Nederland te zien geweest in gerenommeerde galerieën en op kunstmanifestaties.

[/three_fifth]
[two_fifth_last]

[button url=”http://sous-terre.nl/?s=Ren%C3%A9+Stoffels&post_type=product” style=” ” size=”small” type=”square” icon=”” target=”_blank”] Toon collectie [/button]

[/two_fifth_last]

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief