Marinel Vieleers

Marinel Vieleers

[three_fifth]

In de beelden van Marinel Vieleers staat de mens centraal. De belangrijkste inspiratiebron is de wijze waarop mensen hun gevoelens uiten. Bijvoorbeeld door de lichaamstaal, in reactie op een persoon, gebeurtenis of omgeving.
De sculpturen van Marinel Vieleers zijn fragiel en tonen in al hun eenvoud de kwetsbaarheid van de mens. Door het robuuste materiaal waarmee zij werkt ontstaat er een interessant contrast.
Om bepaalde onderwerpen en de achterliggende emoties uit te diepten werkt Marinel Vieleers soms met thema’s. De keuze voor een thema wordt vaak bepaald door een concrete gebeurtenis in de wereld die haar raakt, ver weg of juist heel dicht bij.
“Met kunst bezig zijn is voor mij een noodzakelijkheid. Het geeft een extra dimensie en het dwingt mij na te denken over mijzelf, de mens en de wereld. Ik denk dat ik zelf onbewust, het liefst vanuit een veilige hoogte de wereld inkijk. Veel figuren in mijn werk doen dat ook. Ik werk met een lijnenspel, waarin ik tijdens het maakproces zoveel mogelijk details weglaat. Uiteindelijk blijven er alleen krachtige lijnen over, die de essentie weergeven. Meer is niet nodig. Mijn werken zijn meer een schets dan een uitgewerkt geheel”.

[/three_fifth]
[two_fifth_last]

[button url=”http://sous-terre.nl/?s=Marinel+Vieleers&post_type=product” style=” ” size=”small” type=”square” icon=”” target=”_blank”] Toon collectie [/button]

[/two_fifth_last]

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief