Reggy Bruine de Bruin

Reggy Bruine de Bruin 2

Reggy Bruine de Bruin

Reggy is pas in 2015 begonnen met schilderen, dit was in een periode dat zij behandelingen kreeg tegen kanker. Dit ziekteproces heeft haar doen beseffen om zoveel mogelijk van het leven te genieten. Het schilderen stond altijd al op haar “verlanglijstje” om te gaan doen, maar met 4 kinderen, een groot huis, veel dieren en werken, was dit er nooit van gekomen.

Na haar opleiding aan de kunstacademie, heeft ze in relatief korte tijd al meerdere keren geëxposeerd in het binnen en buitenland. Reggy schildert graag portretten, het liefst fotografeer ze die eerst zelf, met als doel een bepaalde emotie in een persoon vast te kunnen leggen.

Fijn vind ik het om vrij werk te maken, maar ook in opdracht schildert ze geregeld portretten, huisdieren, landschappen, stadsgezichten en meer. Het liefst schildert ze portretten van gezichten met een boodschap. Gezichten met een emotie, gezichten die iets te vertellen hebben. Zo heeft zij een serie portretten gemaakt van ouderen waarbij het geheugen hen in de steek laat en een serie van mensen van alle leeftijden met een positieve uitstraling.

Nu ze genezen is, wil zij zich inzetten voor onderzoek tegen kanker.
Van ieder verkocht schilderij gaat een gedeelte naar Kankeronderzoekfonds Limburg, waar ze bezig zijn met onderzoek naar killercellen, dat hoop geeft voor diegenen die nu opgegeven zijn.

Kunstwerken van deze kunstenaar:

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief

X