Nicole Schaap

Nicole Schaap

De suggestieve wereld van Nicole Schaap
(Het zinnenprikkelend universum van Nicole Schaap)

Is het een subtiel spel van kleuren of een vluchtig landschap?
Ziedaar enkele vragen die rijzen bij de confrontatie met deze ruimtes, Geïnspireerd door het informele. Een misvatting, het gaat wel degelijk over een plaats vervormd door

Het levenslicht
Het is een nevel die de gebouwen en de kaden van de havens van Rotterdam en Amsterdam of van elders omhult. Het is de spiegel van de wereld, het is het klimaat van het Noorden, wanneer de opgemerkte silhouetten wegsnellen.
Het is het levenslicht, het is de weerspiegeling van het water.

De frisheid van de kleuren rivaliseert in elegantie met de subtiele vormen die smelten, die zich met elkaar verstrengelen zonder ooit uit te doven.
Het zijn steden en gebieden her opgeroepen door de suggestieve verbeelding van deze kunstenares.

Nicole Schaap komt uit een bekende familie van goudsmeden en juweliers. Zij studeerde aan de befaamde Hoge Raad voor Diamant te Antwerpen, voordat zij met haar eigen atelier startte. Haar specialisatie is vooral het werken met cultivé- en zoetwaterparels.
Zij heeft haar inmiddels bekende parelsluiting zelf ontworpen.

Ze laat haar creatief talent de vrije loop, vooraleer zich te
oriënteren in de schilderkunst die sterk geïnspireerd is door Karel Appel. Haar stijloefeningen berusten op de stratificatie van de materie, om een bepaalde poëtische verfijning te behouden, de kracht van de expressionistische lading. De schilderijen die zijn maakt zijn dubbel gesigneerd. Elk schilderij bevat een stukje zilver met haar meestertekens met een schaapje. Dat maakt haar werk ook zo bijzonder.

Kunstwerken van deze kunstenaar:

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief

X