Ismahane Kamar

Ismahane Kamar

Ismahane Kamar, diplomaat- en schrijversdochter, geboren te Genève, bracht haar jeugd door in haar vaderland Algerije en woont sinds 1988 in haar moederland Nederland.

Het project East meets west is geleidelijk ontstaan nadat zij vanaf 2001 bij een aantal getalenteerde kunstenaars in de leer is geweest, uit Algerije, Nederland en Amerika.

De grote contrasten tussen de westerse en oosterse culturen die zij in zich draagt vormen een krachtige voedingsbodem voor haar schilderijen en haar andere kunstuitingen.

Deze achtergrond leidde tot de keuze voor mixtmedia technieken die het mogelijk maken een rijk gevoelsleven tot uiting te brengen: een verleidelijk spel van kleuren en vormen kenmerkt haar werk, krachtige en poëtische decors uit de wereld van de 1001 nachten flirten met elkaar, ruimte makend voor zachtheid en authenticiteit.

Voor Ismahane Kamar staat kunst voor ontmoeting: de blik van een kunstenaar en de beleving van een kunstliefhebber komen elkaar tegen en verassen elkaar steeds in een nieuw verhaal.

“I met you in the twilight, and you entered my dreams.
In 1001 nights you told me 1001 stories.
And at down I whispered: “I will never forget”…

Kunstwerken van deze kunstenaar:

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief

X