Jorieke Westhoff

Jorieke Westhoff

[three_fifth]

Jorieke heeft zich gespecialiseerd in de zogenaamde ‘Urbex-fotografie’. Dit is een vorm van fotografie die de laatste jaren flink in opkomst is. Urbex is een afkorting van urban (wereld) en exploring (onderzoeken) en wordt ook wel urban exploration genoemd. Bij deze tak van fotografie wordt de schoonheid van vergane glorie vastgelegd. Dit kunnen verlaten kerken, industrie, ziekenhuizen, kastelen, tunnels, voertuigen etc. zijn. Het vinden van deze panden en gebouwen is op zich al een hele opgave.

Voor elke fotograaf en dus ook voor Jorieke is de voldoening groot als dat in beeld gebracht kan worden, zodat het verval en de eigenheid van het gebouw de buitenwereld kan bereiken.

Jorieke maakt dan ook vaak foto’s van vervallen gebouwen die al vele jaren leeg staan, soms zelfs 20 a 30 jaar. Bij deze panden heeft de natuur vaak het heft in eigen hand genomen en heeft het de regie letterlijk overgenomen van de mensheid. Bramenstruiken banen zich dan een weg door de huiskamer, heesters groeien soms middenin een groot fabriekspand. Voor deze verlaten en vervallen gebouwen steekt zij doorgaans de landsgrens over. Symmetrie, trappenhuizen, maar ook wel binnenvallend sfeer- of strijklicht en stille getuigen hebben daarbij haar bijzondere aandacht.

[/three_fifth]
[two_fifth_last]

Westhoff, Jorieke
[button url=”http://sous-terre.nl/?s=Jorieke+Westhoff&post_type=product” style=” ” size=”small” type=”square” icon=”” target=”_blank”] Toon collectie [/button]

[/two_fifth_last]

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief