Jennie Smallenbroek

Jennie Smallenbroek

Geboren in 1966 te Voorburg. Zij heeft een passie voor de klassieke schilderkunst en heeft de technieken van de oude meesters bestudeerd. Ze begon te tekenen op zeer jonge leeftijd maar ging pas schilderen toen zij 21 jaar was. In juni 2012 heeft zij een schilderschool opgericht met de naam Classic Art Atelier waarin dagelijks schilderlessen begeleid, maar ook workshops verzorgt. Ze is vooral een autodidact, pas vanaf 2012 heeft zij les gehad van een aantal bekende Nederlandse kunstenaars, zoals Cornelis Le Mair en Sam Drukker. In 2015 ging ze naar Florence om te studeren aan de Angel Academy of Art bij Michael John Angel.
Voor haar school nodigt ze meerdere keren per jaar internationaal bekende artiesten om een workshop te geven.
Jennie’s werk wordt zowel nationaal als internationaal geëxposeerd. Ze is een ‘Arc Living Artist “bij de Art Renewal Center in New York, een stiching die toegewijd is aan de opleving van het realisme in de beelde kunst.

Schilderen is haar leven, ze houdt ervan om gevoelens, vormen, kleuren en materialen in al haar schilderijen te gebruiken en ze heeft door de jaren heen met verschillende materialen en stijlen geëxperimenteerd. Dit heeft geresulteerd in veel kennis en ervaring op het gebied van de schilderkunst. Haar schilderijen hebben een stijl vergelijkbaar met die van de 17de-eeuwse meesters.

Artist statement
Met mijn kunst wens ik dat de mensen de Vrede, vrijheid en liefde voelen die ik voelde toen ik aan het schilderen was. Dat de essentie van deze gevoelens zullen oplichten door de verf heen en de harten van de mensen zullen raken die mijn werk zien. De gave die God mij gegeven heeft is niet alleen maar om een beeld te schetsen, maar om mensen te helpen hun eigen vreugde van het leven en innerlijke welzijn te ontdekken door het kijken ervaren van mijn schilderijen, welke vaak een boodschap zijn aan de wereld voor Vrede, Vrijheid en Liefde. En deze gedachten te delen zodat eenieder kan worden opgetild en ontwaken in de mooie wereld die ik door alles heen zie.

Kunstwerken van deze kunstenaar:

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief

X