Janet Timmerije

Janet Timmerije

Haar eigen talenten hadden eerder ontdekt kunnen worden, wanneer ze na haar middelbareschoolopleiding naar de kunstacademie was gegaan. Maar kennelijk was ze er nog niet rijp voor. Toch bleek haar drang tot schilderen niet te temmen. Wanneer we een blik op haar stijl slaan, kunnen we concluderen dat ze aan haar eigen stijl, haar kracht heeft ontleend. Er zit vaart in haar werk; bij de start is het vaak nog onduidelijk hoe het uiteindelijke resultaat eruit zal zien.

Dieren vormen een belangrijk onderdeel van haar werk, van katten tot koeien. En hun gemene deler: de ogen. Ogen zijn heel belangrijk. Als je naar haar schilderijen kijkt, herken je dit. In haar voorstellingen onderhouden de ogen contact met elkaar en met de mensen. Dit alles in volle en primaire kleurenpracht.

Ze volgde bij verschillende kunstenaars teken- en schilderlessen. In 2006 studeerde zij tijdelijk aan de Kunstacademie in Enschede. Haar werk is nog volop in ontwikkeling.

Na de voorzichtige herstart als kunstenares werd haar talent herkend en gewaardeerd: ze won kunstprijzen en haar werk wordt zowel nationaal als internationaal verkocht. Het is duidelijk: Janet is een vertolkster van originele, kleurrijke en blijmoedige kunst. Bewonderaars herkennen deze bijzondere trekjes: de maakster houdt van haar onderwerp. En van schilderen.

[/three_fifth]

Kunstwerken van deze kunstenaar:

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief

X