Anneke Peereboom

Anneke Peereboom

Na het middelbaar onderwijs volgt in de zeventiger jaren de Rietveld Akademie; grafisch ontwerpen. Later volgen de lerarenopleiding en ’s avonds de Rijksakademie. Het pallet aan opleidingen wordt in 1999 gecompletteerd met een succesvol afgesloten Master studie in Art en Culture. Een samenwerking van de Universiteiten van Leicester UK, Akademie Tilburg NL en Academia Granada Es.
Het onderwerp van de masterstudie: “Het raadsel van de verstaanbaarheid” wordt vastgelegd in 12 schilderijen met ondersteunende mediapresentatie. ?”Bij het tot stand komen van deze schilderijen maak ik in versterkte mate gebruik van mijn persoonlijke handschrift.” Letters, cijfers, sjablonen en niet te benoemen beelden strijden om aandacht… Graffiti? De beelden worden ontdaan van hun herkenbaarheid en krijgen een nieuwe betekenis op een ander niveau.?? De schilderijen komen als een waterval op de toeschouwer af. Enige ontreddering gaat daarbij al snel over in nieuwsgierigheid, een zoektocht naar begrijpen en herkennen. Gelukkig is de wonderlijke schoonheid alternatief en redder voor de toeschouwer.
Belangrijk gebeuren:? Tien jaar grafisch ontwerpen voor magazines als Vrij Nederland, Opzij, Avenue en Cosmopolitan en……doorschilderen.? Rond 1990 komt de erkenning als kunstschilder, 1993 Art Bent; professionele vrouwelijke kunstenaars in de kunst business, 1996 mede-eigenaar van de Amsterdamse galerie Stagione d’Arte. 1997 Leven en werken in Barcelona, waar de mediterrane cultuurstad een belangrijke invloed heeft op de schilderijen.
2000 wonen en werken in Frankrijk.
Vanaf 2010 weer terug in Amsterdam.

Kunstwerken van deze kunstenaar:

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief

X