Alexa Hillen

Alexa Hillen

De getoonde foto’s (series) zijn geïnspireerd door mijn reizen naar andere culturen, maar ook door het dagelijkse leven. Oude gebouwen, afgelegen locaties, landschappen, mensen, details: er is veel wat mij aanspreekt. Er is zoveel dat op het eerste gezicht “gewoon” lijkt, maar vastgelegd door het oog van de fotograaf ineens een bijzonder verhaal kan vertellen.

Serie “De schoonheid van het verval”
Met de „surrealistische” foto’s uit de serie “De Schoonheid van het Verval” wil ik een puur en onbewerkt beeld tonen van de werkelijkheid, met aandacht voor sfeer, compositie en lijnenspel.
In de getoonde foto’s komt de kracht van de natuur, aardse kleuren, totale stilte, maar ook een desolaat gevoel van verlatenheid tot uitdrukking. Gefotografeerd in Namibië, Kolmanskop, na meer dan 50 jaar leegstand verworden tot een spookstadje.

Serie “Street Art”
De foto’s van bijzondere muurtekeningen zijn gespot in grote steden als Amsterdam, Napels, Valencia en Londen. De meeste mensen lopen er achteloos aan voorbij, maar als je er oog voor hebt blijkt er véél waar te nemen. Street Art is openbare kunst, een momentopname, nooit blijvend en altijd in beweging. Deze vorm van kunst kan een waardevolle aanvulling zijn voor het straatbeeld. Straatkunst, vastgelegd op foto, zonder bewerkingen, gewoon zoals het is, puur, krachtig, kleurrijk.

Serie “Harajuku girls”
Japan, een land van perfectie……
Harajuku girls zijn trendy jongeren rondom het metrostation Harajuku in Tokio. Jongeren met een stijl die niet in één genre te vangen is. Naast modieuze kleding, maken haardracht, haarkleur, piercing, schmink het fotogenieke plaatje compleet. Deze unieke straatmode heeft Harajuku bekend gemaakt als modehoofdstad met artikelen in Japanse en internationale magazines zoals Kera, Tune, Gothic & Lolita, Bible en Fruits. Bekende modeontwerpers komen uit deze broedplaats vol ideeën en inspiratie. De foto’s van de Harajuku girls zijn dus géén studiofoto’s van fotomodellen, maar weergaves van een voor velen onbekende, maar zeer fotogenieke scene uit het dagelijkse leven in Tokio.

Kunstwerken van deze kunstenaar:

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief

X