Iedereen kan zijn huis of bedrijf verrijken met hedendaagse kunst zonder grote investeringen.

Wij spreken met Nol de Groot, eigenaar van galerie Sous-Terre uit Aalsmeer. Hij begint dit nieuwe jaar met de introductie van – zoals hij zelf zegt – een uniek Artplan.

Nol, we kennen je nu al een aantal jaren in de regio als cultureel ondernemer. Je hebt steeds nieuwe initiatieven, onder meer de succesvolle kunstbeurzen die je hebt georganiseerd in Aalsmeer. Wat is de achterliggende gedachte van je nieuwe Artplan?
“Het is doodzonde dat veel schitterende kunstwerken weggestopt ‘in stock’ liggen. Het werd immers gemaakt om gezien te worden, om te prikkelen en om van te genieten. Wij hebben erover nagedacht hoe al dat moois toegankelijk te maken, ook in tijden dat mensen om wat voor reden dan ook even geen aankopen willen of kunnen doen. Het zou jammer zijn als klanten niet meer naar onze galerie komen, omdat ze denken dat ons aanbod niet voor hen bereikbaar is. Om kunstliefhebbers tegemoet te komen introduceren we nu een unieke uitleenformule met leuke acties. Hierdoor kan iedereen zijn huis of bedrijf mooi inrichten met kunst, zonder dat het veel geld kost.”

“Onze formule is voordelig én klantvriendelijk. Bij ons kan men al vanaf het zeer lage bedrag van €15,- per maand kwalitatief hoogwaardige kunst in huis halen. In tegenstelling tot de meeste andere kunstuitlenen brengen wij geen huur in rekening. Het ingelegde

maandbedrag wordt volledig gereserveerd als spaartegoed. Klanten kunnen net zoveel werken in bruikleen krijgen als ze willen om hun huis of bedrijf mee te verfraaien en zij kunnen onbeperkt wisselen. Op termijn kan men met het opgebouwde spaartegoed een kunstwerk kopen. Wij werken alleen met vaste kunstenaars van de galerie, waardoor wij borg staan voor kwaliteit. Men kan kiezen uit duizenden werken, zowel schilderijen als sculpturen. Deze zijn te bekijken op onze website, maar ook in de galerie. Het Artplan maakt het voor iedereen mogelijk voor een klein bedrag per maand een eigen kunstcollectie op te bouwen. Voor degenen die niet willen sparen voor een kunstaankoop is er een voordelige huurregeling.”

Welke ‘leuke acties’ heb je voor je bezoekers aan de galerie in petto?
“Op 3 februari start onze eerste voorjaarsexpositie in Aalsmeer. Bezoekers die de komende weken naar één van onze voorjaarsexposities

komen, maken kans op 25% korting op een kunstwerk naar keuze, een gratis Artplan lidmaatschap of €100,- Artplan spaartegoed. Niet alleen deze acties maken een bezoek aan de galerie de moeite waard. We hebben mooi nieuw werk van de beeldhouwers Marlies Krijgsman en Henk Maassen. Tevens brengen wij prachtige schilderijen van twee voor onze galerie nieuwe kunstenaars: Marianne Benkö en Lola Eradus. Genoeg redenen om naar onze galerie te komen.”

De eerste voorjaarsexpositie bij galerie Sous-Terre loopt van 3 februari tot en met 24 maart 2013. De galerie is open op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Of op afspraak 0297-364400 /info@galerie-sous-terre.nl. Kudelstaartseweg 1, 1431 GA Aalsmeer (tegenover de watertoren). Zie voor meer informatie over de kunstenaars die exposeren en het Artplan van galerie Sous-Terre
www.galerie-sous-terre.nl

Artikel/Bron:

Download het artikel: Iedereen kan zijn huis of bedrijf verrijken met hedendaagse kunst zonder grote investeringen

Bron: Amstelveens Nieuwsblad, week 5, 30 januari 2013