Expositie Sous-Terre Aalsmeer 26 maart – 22 mei 2016

Expositie Sous-Terre Aalsmeer 26 maart – 22 mei 2016
21 maart 2016 robbin

Op zaterdag 26 maart tussen 13.00 en 17.00 uur vindt de feestelijke opening plaats van de nieuwe expositie bij galerie Sous-Terre Aalsmeer. Aan de expositie nemen de volgende kunstenaars deel: Lucy Besson ( fotografie ), Alexander Bobkin ( schilderkunst ), Hélène Jacubowitz ( beelden ) en Kristel van Lent ( glaskunst ). Iedereen is van harte welkom. Voor degenen die tijdens de opening verhinderd zijn, de expositie duurt tot en met 22 mei 2016.

Collage expositie Sous-Terre Aalsmeer 26 maart - 22 mei 2016

Klik op de bovenstaande afbeelding om de uitnodiging te downloaden.

Lucy Besson

Afkomstig uit Siberie (Rusland) is Lucy Besson een veelzijdige kunstenares die uitblinkt in verschillende genres en technieken. Tijdens haar loopbaan legde zij zich meer en meer toe op het vervaardigen van portretten. Het is vooral dit deel van haar oeuvre waarmee ze in Nederland bekendheid heeft verworven. Sinds kort is er het boek “Searching for the Soul” waarin Lucy Besson haar kunstenaarservaring over het schilderen van portretten in opdracht beschrijft. Het boek is online te bekijken op: www.blurb.com/books/1834946
Naast het schilderen van portretten houdt Lucy Besson zich bezig met het maken van videoproducties (documentaires, videoportretten, clips) in opdracht voor musea en andere culturele en educatieve instellingen, tevens voor de particulieren. In 2007 won zij met haar documentaire “Eigen Mythe Scheppen” een prijs tijdens het XIe Internationale Film Festival “Gouden Drum” in Rusland.

Alexander Bobkin

De kunstenaar Alexander Bobkin (1952, Novokoeznetsk) is geboren in Siberië en heeft zijn opleiding gevolgd aan de kunstacademie van Jaroslavl.
Bobkin zoekt in de schilderkunst naar een verbeeldingswereld die geheel en al losstaat van dingen of begrippen die kunnen worden geconcretiseerd. Geen enkele beschrijving kan het uitgebeelde omvatten of samenvatten. Daarvoor is het medium van de taal niet geschikt. Begrip kan ontstaan op het moment dat iedere behoefte aan concretisering wordt opgeofferd aan het ideaal van de kunst. Bobkin heeft een schilderkunstig vocabulaire ontwikkeld zonder grenzen en zonder beperkingen van de nationale, en regionale betekenissen, die het best tot z’n recht komt in een surrealistische opvatting van de werkelijkheid. Een aantal musea hebben schilderijen van Bobkin aan de collectie toegevoegd. Tot deze musea behoren o.m.: Museum of Modern Art Novokoeznetsk; Kemerovo Regional Art Museum en het State Museum of Oriental Art te Moscow.

Hélène Jacubowitz

Hélène Jacubowitz is in 1952 te Antwerpen geboren. Ze werd in een kunstzinnig milieu opgevoed , vader is edelsmid en broer befaamd juwelenontwerper; Zeer jong raakt zij vertrouwd met hert hanteren van metaal. Van haar vader erft zij de passie tot perfectie. Zij studeerde eerst bij Petr Schlosser en daarna bij de Antwerps-Chileense beeldhouwer, Ruperto Urzua, professor aan het Nationaal Hoger Instituut voor Schone Kunsten in haar geboortestad.
Hélène is uitgegroeid tot een eminent klassiek-moderne beeldhouwster in brons. Zij creëert rijzige, abstract-figuratieve figuren, uiterst subtiel gemodelleerd. Haar vooral vrouwelijke figuren stralen een kalme gratie en zinnelijkheid uit die het brons tot leven brengen. Het oeuvre van Hélène Jacubowitz is als het ware een anti-dotum voor de verdere mechanisering van het menselijk bestaan. Zij heeft daarbij een eigen sculpturale beeldtaal ontwikkeld.

Kristel van Lent

Als ergotherapeut was ze jaren creatief aan het werk met volwassenen met een mentale beperking. Toen ze meer vrije tijd kreeg begon ze heel onwetend aan de opleiding glaskunst in het IKA te Mechelen. Daar is haar passie voor de glaskunst gegroeid. Glas sprak haar aan door zijn mogelijkheden en de kennis die je nodig hebt om het te bewerken. Tijdens de opleiding leerde zij haar creatieve ideeën vorm te geven. De kunstenares aan het woord: ‘ Glas inspireert me, het geeft mij de mogelijkheid om mijn gevoelens en die van anderen te uiten in een eigen beeldtaal. Mijn werken gaan over pijn, verdriet, verlangen, angst, agressie, liefde, kwetsbaarheid, kracht, geborgenheid en eenzaamheid. Het glas geeft vorm aan mijn innerlijke gevoelens en mijn leefwereld, als vrouw, echtgenoot, moeder, vriendin,… . Ik wil de tijdelijke gedachten en gevoelens van het leven vastleggen van geboorte tot dood, van droom tot werkelijkheid. Zo kan ik mijn Zijn delen met anderen ‘.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief

X