Expositie 24 september t/m 12 november 2023

Expositie 24 september t/m 12 november 2023
19 september 2023 robbin

Vanaf zondag 24 september exposeren wij art prints van Richard Fischer, bronzen beelden van Jonneke Kodde en glassculpturen van Louis la Rooy.

De expositie duurt tot en met 12 november 2023.

U bent van harte welkom.
​​​​​

Richard Fischer – ambassadeur van bloemen
Duitse fotograaf Richard Fischer geldt als één van de beste botanische fotografen in de wereld. Zijn werk komt tot stand met een techniek waarbij tientallen afbeeldingen van dezelfde bloem worden samengevoegd tot één haarscherp beeld. Met een groot gevoel voor licht, kleur en vorm toont Fischer op ultieme wijze de schoonheid van elke afzonderlijke bloem, niet alleen in volle bloei maar ook in het stadium van verval. Met zijn bloemenfoto’s brengt Fischer in vele opzichten een uniek eerbetoon aan bloemen en de schoonheid van de natuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zijn bloemenfoto’s wereldwijde erkenning genieten. Hij wordt niet voor niets de ‘ambassadeur van bloemen’ genoemd.

Lang voordat hij zich echter met bloemenfotografie begon bezig te houden, wijdde hij zich aan de schoonheid van het menselijk lichaam. Voor de enscenering van de foto’s huurde Fischer hierbij een gerenommeerde visagist in. Zijn ‘lichaamslandschappen’, zoals Richard zijn naaktfoto’s noemt, kunnen gezien worden als een eerbetoon aan de schoonheid van de vrouw. Het is eigenlijk best verwonderlijk dat ze nog nooit uitgebreid in een tentoonstelling zijn getoond. Zelf zegt hij hier over: ‘ Alles op zijn tijd. Met mijn Nederlandse galeriehouder Nol de Groot, die mijn bloemenfoto’s met succes in Nederland vertegenwoordigt, heb ik de juiste partner gevonden om mijn lang verborgen archiefschatten op een eigentijdse manier aan het publiek te presenteren.’

Jonneke Kodde – verstilde beweging en dynamiek
De natuur vormt de belangrijkster inspiratiebronnen van beeldhouwster Jonneke Kodde. Kodde streeft ernaar, dat ene moment van spanning en beweging vast te leggen. Een vlucht vogels op het punt van wegvliegen. Een momentopname vastgelegd in brons. Een bronzen uil suizend door de nacht. De gestileerde weergave van een stukje natuur in beweging. Een dynamiek, die je met name terugvindt in de vogelvluchten. Het liefst zou zij ze los van de sokkel de vrijheid willen geven. Als mens en beeldhouwster wordt zij gegrepen door details, die doorgaans zo gewoon lijken. Roerende momenten van de ons omringende natuur. Beweging, verstild in bronzen beelden. De galerie werkt inmiddels al bijna 35 jaar lang met deze succesvolle kunstenares samen.

Louis la Rooy – felle kleuren en scherpe accenten
Glaskunstenaar Louis La Rooy is gespecialiseerd in de uitvoering van monumentale kunstwerken in glas en staal en heeft ruim 40 jaar werkervaring bij Van Tetterode Glasstudio. Zijn werk is schilderachtig in felle kleuren met scherpe, bijna agressieve, accenten. Hierbij maakt hij gebruik van de fuse-techniek waarbij glassoorten met elkaar versmolten en van de roll-up techniek. Bij deze laatste techniek wordt vlakglas en geblazen glas gecombineerd tot één object. Ruim 50 unieke glassculpturen variërend van geabstraheerde mens- en dierfiguren tot wimpels, schalen en wandpanelen zijn te bewonderen en te koop.

Informatie

Datum

24 september t/m 12 november 2023

Locatie

Galerie Sous-Terre Lithoijen

Adres

Batterijstraat 23A, 5396NT, Lithoijen (gem. Oss)

Event

Expositie

Deelnemers

Richard Fischer, Jonneke Kodde en  Louis la Rooy

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief

X