Wim Kömhoff

Wim Komhoff

Creatief is beeldhouwer Wim Kömhoff al in z’n prille jeugd. De drang om deze creativiteit in materie om te zetten wordt versterkt door het zien van de creaties van zijn vader die koperslager was. Voordat hij zich zelf echter helemaal ging toewijden aan de kunst, studeerde hij MTS werktuigbouwkunde en deed hier en daar werkervaring op.
Sinds 1981 is Kömhoff actief als beeldend kunstenaar. Hij heeft de afgelopen jaren veel geëxposeerd in gale-ries en openbare gebouwen.
Ook heeft hij verscheidene openbare opdrachten uitgevoerd.

In klei, gips, was en brons verwerkt Kömhoff aan de ene kant zijn eigen emoties; aan de andere kant gaat zijn belangstelling uit naar de reacties die zijn werk bij de toeschouwers oproept. Daarbij variëren zijn beelden
tussen abstract en figuratief, zonder ooit hun sierlijkheid te verliezen.

Door zijn degelijke, ambachtelijke werkwijze heeft Kömhoff het hele proces van materiaalkeuze en productie, tot en met de uiteindelijke vervaardiging en afwerking tot het perfecte beeld, zelf in handen.
Misschien is dit wel de sleutel naar het geheim van de fascinatie, die de werken van de kunstenaar oproepen bij het publiek, en wordt het publieke oog op zijn gemak gesteld door het contrast tussen de ‘in beeld gebrachte’ emoties enerzijds, en de vrijheid van de kijker om eigen emoties op te roepen of te projecteren anderzijds.
Een en ander wordt versterkt door de ambachtelijke degelijkheid van de materialen, die geen afbreuk doen aan de fragiliteit van de beelden.

Kunstwerken van deze kunstenaar:

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief

X