Willem van Hest

Willem van Hest

Willem van Hest (1953, Rotterdam) studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunst in Rotterdam, waar hij vooral werd geïnspireerd door zijn docent modeltekenen Gijs Voskuyl. Vanaf 1980 exposeerde hij vele malen in binnen- en buitenland en voerde hij regelmatig werk in opdracht uit. Zo maakte hij in 1996 een zeefdruk voor een kunstcollectie die werd samengesteld ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van ‘Het Witte Huis’ te Rotterdam; hij tekende portretten, illustreerde tijdschriften en maakte wandschilderingen.

Op het eerste gezicht lijken naakten, stillevens en steden niets met elkaar te maken hebben. Maar voor Willem van Hest zijn er duidelijke overeenkomsten. Door zowel vrouwen, als de stad waar hij is geboren en waar hij zijn leven al woont, als door glanzend fruit in glazen schalen wordt hij gefascineerd. Dat alles komt hij steeds weer om hem heen tegen en verwerkt hij op linnen en op papier, met verf en kleurpotlood.
Door tegenlicht effecten krijgen zijn onderwerpen dikwijls een dramatisch karakter.

Journaliste Trees van Herpen schreef in de zomer van 2000 over Willem van Hest:
“Een moeilijk te omschrijven haast vloeibare manier van schilderen met acrylverf op doek waardoor alles een fluweelachtige, zacht stoffen aanblik krijgt. (…) Bovendien speelt de manier waarop hij licht en schaduw weergeeft een grote rol in het oproepen van spanning en verleiding. Er komt een gloed of schittering op de huid door de manier waarop het licht erop valt. Het kleurgebruik, van diep paarsblauw tot vurig rood met vlammend oranje of blauwgrijze accenten, versterkt de afbeelding en de uitstraling.”

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief

X