Walter Leclair

Walter Leclair

Walter Leclair

Enige duiding is nodig om het werk van Walter Leclair (1954) ten volle te kunnen genieten. Deze kunstenaar die grafie studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen, maakt, naast klassieke stillevens, extreem romantische kunst, die schatplig is aan het negentiende eeuwse symbolisme, waar het bij aansluit zowel qua sfeer als presentatie.

De cryptische en sprookjesachtige taferelen ademen een mystieke stilte uit. Niet zelden vinden de thema’s hun oorsprong in de klassieke wereldliteratuur. Bijzondere belangstelling ook voor de Oud-Noorse mythologie, de King Arthur legenden en de middeleeuwsen in het algemeen. De landschappen staan symbool voor menselijke gevoelens. Vaak wordt het oog getrokken naar de verte in het landschap. Het verlangen naar het onbekende en onbegrensde is hier de drijvende kracht. De natuur wordt zo een spiegel, voorgehouden aan de ziel van de mens. Dit kan, omdat de kunstenaar zelf niet twijfelt aan de essentiële eenheid van natuur en mens.

 

Het heden
Ontwerper en uitvoerder van romantische schilderijen die de geest ademen van de Art Nouveau, de symbolisten, de Prerafaëlieten en de Vlaamse Primitieven.

De schilderijen zijn zinnebeeldig, eenieder kan er zijn fantasie door laten prikkelen en er persoonlijke interpretaties bij verzinnen.

Technisch zijn ze gemaakt op paneel met olieverf, op de wijze van de oude meesters.
De lijsten zijn zelf gemaakt, met bijpassende kleuren, vormen, motieven en verguldingen.

 

Kunstwerken van deze kunstenaar:

000

Aanmelden voor nieuwsbrief

X