Tom Senders

Tom Senders

Al vanaf het begin dat Tom als architect bij De Twee Snoeken werkte, schilderij hij in olieverf en aquarel. Vanaf 1985 heeft hij lessen gevolgd waarbij aanvankelijk de aquareltechniek intensief beoefend werd, vaak ook op locatie, in het landschap.

Vanaf de jaren negentig is hij zich steeds intensiever bezig gaan houden met de schilderkunst en werden zowel zijn aquarellen als zijn schilderijen abstracter.
Integreren van structuren en architectonische verhoudingen in de schilderkunst is daarbij steeds een terugkerende thema. Zijn eerste grote tentoonstelling vond plaats in Het ‘ techniekHuys in Veldhoven waar hoofzakelijk expressionistische, geabstraheerde landschappen, vaak met felle kleuren, geëxposeerd werden. Dit werk symboliseert voor hem het losmaken van architectuur, in de veronderstelling ‘je schildert toch anders op doek dan dat je als architect driedimensionale ruimten ontwerpt ‘.

Na de tentoonstelling in Velhoven is zijn werk stapsgewijs veranderd en verder ontwikkeld, meer eigen bij de persoon. De compositie, ordening en verhoudingen op de doeken worden weer meer architectonisch en het kleurgebruik duidelijk minder intensief. Bovendien is kenmerkend in het recente werk de transparantie die ontstaat door het aanbrengen van de verf in meerdere, niet dekkende lagen.

Kunstwerken van deze kunstenaar:

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief

X