Rene van der Hoofd

Rene van der Hoofd

René heeft zijn reputatie verworven met zijn collages en gemengde technieken op paneel.
Het materiaal waarmee hij werkt bestaat uit verf, vilt, krijt, papier en zand en vormt de basis.
De vormen ontstaan zonder een vooropgezet plan. Het vertrekpunt kan een lijn, vlek of de textuur van het oppervlak zijn. Binnen dit werkvlak komt dan een dialoog op gang.
Binnen het veld van de schildering zijn diverse processen gaande. Het toelaten en het weghalen, het weg schilderen van het voorgaande, het toevoegen van nieuwe elementen. Diepere lagen worden aangeboord om de kern bloot te leggen. Structuren, tekstfragmenten en de vorm maken deel uit van het totaalbeeld.

In 2002 – 2004 ontstond een aantal reeksen met basisvormen. Ovaal, driehoek, zandloper en trechtervorm. Deze basis heeft geen vast karakter in de vorm van symbolen. Keer op keer doe ik ingrepen om de taal bloot te leggen. De taal van de materie, die ik probeer te onderscheppen en duidelijk te maken. Het is de alchemie, die tot een waarheid gemaakt moet worden. Het opsporen van elementen, die ontdaan zijn van de materialistische buitenwereld. Het ervaren van de elementaire waarde van de natuur waarin ikzelf centraal sta. Daar binnen vind ik de sporen van heden en verleden die, zich samenvoegen, in een niet aflatende beeldenstroom.

Innerlijke schoonheid, van denken en voelen. Het moet zijn beeld te buiten gaan, en niet beperkt zijn binnen zijn afmeting.

Kunstwerken van deze kunstenaar:

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief