Petra Smeenk

Petra Smeenk

[three_fifth]

De kunstenares aan het woord:
‘Wat is kunst voor jou? Voor mij is het een reis. Ik heb bijna 15 jaar in Indonesië gewoond en heel Azië bezocht. In 2005 vertrok ik met mijn man naar Moskou voor 7 jaar. Het zijn deze unieke ervaringen die hun stempel op mijn kunst drukken.

Door de vele reizen heb ik een grote liefde voor verschillende culturen. Ze zijn me allemaal bijgebleven. Dit zie je duidelijk terug in mijn werk.

Kunst is ook ontwikkeling. Ontwikkeling in stijl en vorm. Voordat ik naar Rusland emigreerde, hield ik me alleen bezig met schilderen. In Moskou heb ik een opleiding bij Vadim – bekend Russisch beeldhouwer – gevolgd. Wat een vrijheid en uitdaging in vorm en beweging! Mijn beelden maak ik in terra-cotta en brons met af en toe een uitstapje naar andere materialen. In de beelden vind je ook mijn belangstelling voor andere culturen terug. Maar mijn favoriet is toch wel de serie Harlekijnen, waar ik ook mijn atelier naar heb vernoemd.

Wat begon als een hobby, is nu een tweede carrière. Mijn schilderijen en beelden zijn terug te vinden over de hele wereld. Regelmatig exposeer ik mijn werk op beurzen en events‘.

[/three_fifth]
[two_fifth_last]

Petra Smeenk

[button url=”https://sous-terre.nl/?s=Petra+Smeenk&post_type=product” style=” ” size=”small” type=”square” icon=”” target=”_blank”] Toon collectie [/button]

[/two_fifth_last]

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief