Peter Meijer

Peter Meijer

Geboren in 1953 genoot zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Arnhem.
Voor Peter Meijer is de uitdaging altijd hetzelfde namelijk om een evenwicht in beeld, vorm en kleur te creëren voor de emoties en impressies die hij verzameld uit de realiteit van iedere dag.
Met een krachtige manier van schilderen, een gedegen vakmanschap en een grote materiaal beheersing gebruikt hij een abstracte beeldentaal, die zo vanzelf sprekend is, dat hij door de toeschouwer als een werkelijkheid wordt ervaren. Kleurvlakken die associaties oproepen laten vele “werelden” zien, op een verassend direct geschilderde manier.
Zijn schilderijen zijn opgebouwd uit gekleurde lijnen en vlakken op een witte ondergrond. De ondergrond blijft vaak gedeeltelijk zichtbaar en geeft het schilderij diepte en reliëf.
Meijer schildert puur vanuit een intuïtief niet van te voren uitgedacht proces, waarbij hij de collectieve ervaringen uit zijn voorafgaande werk volledig uitbuit en benut.
Peter Meijer is een expressionist pur sang. Uit zijn werk ademt een openheid, waaraan een uitgebalanceerde compositie en esthetische overwegingen ten grondslag ligt.

[/three_fifth]

Kunstwerken van deze kunstenaar:

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief

X