Peter Hermans

Peter Hermans

[three_fifth]

Peter Hermans geboren in Weert 1950.

Vrijwel zijn gehele leven heeft hij getekend en geschilderd en sinds hij de lithografie vaarwel heeft gezegd in 1996 is hij fulltime actief als beeldend kunstenaar.

Vanaf 14 jarige leeftijd werd hij al geboeid door kunst en cultuur, zo werd hij o.a. geïnspireerd door Picasso, en Lucebert, waarbij tentoonstellingen, die hij toen bezocht van Constant Permeke en Karel Appel diepe indruk op hem maakte.
Mede hierdoor werd het “schilderdier” in hem losgemaakt.

In eerste instantie schilderde hij met olieverf, maar uiteindelijk geeft hij de voorkeur aan de veelzijdigheid van acryl, die hij gebruikt op een manier zoals hij voorheen olieverf hanteerde.

Zijn huidige stijl ontwikkelde zich na meerdere omzwervingen opgedaan in het dagelijks leven, musea, kunstboeken, maar zeker ook door zijn beroep als lithograaf, waarbij hij vaak in contact kwam met allerlei kunstvormen.

Mensen in allerlei situaties, maar ook dieren krijgen een prominente plaats door middel van expressieve penseelstreken, met een kleurrijk palet.

Werken van Peter Hermans zijn niet in één blik te bevatten; ze nodigen uit om intensiever te kijken en zo meer facetten te ontdekken en te ondergaan.

Zijn streven is niet alléén een mooi beeld te creëren; hij probeert vooral een krachtig, prikkelend en boeiend geheel te laten ontstaan.

[/three_fifth]
[two_fifth_last]

Hermans, Peter
[button url=”http://sous-terre.nl/?s=Peter+Hermans&post_type=product” style=” ” size=”small” type=”square” icon=”” target=”_blank”] Toon collectie [/button]

[/two_fifth_last]

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief