Mieke Oldenburg

Mieke Oldenburg

[three_fifth]

Mieke Oldenburg maakt beelden in klei en brons. Serene introverte bustes van vrouwen, baadsters, vrouwen als wachters, staande figuren en reliëfs.

De huid van het beeld is daarbij heel belangrijk. Vaak gebruikt Mieke de doosvormen waarop de figuren zitten als oppervlak om te beschilderen. In krachtige lijnen en met vergrijsde of soms juist intense kleuren geeft ze haar beleving van de werkelijkheid weer.

Als portrettist van de menselijke vorm is zij een adept van de klassieke traditie. Ook details als het gestileerde haar, poses van hoofd en lichaam doen denken aan Griekse of Romeinse beelden. Zij moderniseert de klassiek oudheid echter op haar eigen wijze. Ook doen ze denken aan beelden uit de Renaissance die zelfbewustzijn en individualiteit uitstralen. Haar beelden dragen duidelijk sporten uit beide inspiratiebronnen, maar blijven niettemin onmiskenbaar eigentijds.

Haar opleiding heeft zijn genoten aan de Academie voor Beeldende Kunsten minerva in Groningen en de Koninklijke in Antwerpen en is vanaf 1975 kunstenaar. Van 1981 tot 2012 was zij ook werkzaam in Mozambique en Zuid-Afrika.

Haar werk bevindt zich in diverse binnen- en buitenlandse collecties. Diverse (portret-) opdrachten voor o.a. Van Lanschot bank, Unilever, VSM concern, SPR Coatings Schiedam, diverse architecten, en particulieren. Maakt in opdracht portretten, relatiegeschenken en grafmonumenten in klei en brons.

[/three_fifth]
[two_fifth_last]

[button url=”http://sous-terre.nl/?s=Mieke+Oldenburg&post_type=product” style=” ” size=”small” type=”square” icon=”” target=”_blank”] Toon collectie [/button]

[/two_fifth_last]

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief