Mette Bus

Mette Bus

[three_fifth]

Op de kunstacademie is mijn interesse voor theater en dans ontstaan. Daarom heb ik – naast beeldhouwwerk – ook meegewerkt aan tientallen theater- en dansproducties. Aanvankelijk vooral als decor- en kostuumontwerper, maar later ook als theatermaker en speler.
Jarenlang heb ik beide disciplines beoefend. In 2000 heb ik definitief de keuze gemaakt voor het beeldhouwen en dan bij voorkeur gegoten in brons, het tijdloze materiaal in tegenstelling tot het tijdelijke karakter van decors. Theater blijft voor mij wel een inspiratiebron, de lichaamstaal met gestileerde en uitvergrote emoties.

beschrijving van mijn werk in de pers:
“De bronzen vrouwenfiguren van Mette Bus drukken levenslust en kracht uit, creatieve oerkracht. Dit komt vooral tot uiting in brede heupen en smalle tailles. De anatomische ingrepen vergroten de charme van de beelden en versterken de sierlijkheid en de gratie van de gesuggereerde beweging. Ze zijn energiek en sterk, maar ook vrouwelijk en heel gracieus”

[/three_fifth]
[two_fifth_last]

Bus, Mette
[button url=”http://sous-terre.nl/?s=Mette+Bus&post_type=product” style=” ” size=”small” type=”square” icon=”” target=”_blank”] Toon collectie [/button]

[/two_fifth_last]

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief