Tabak & Naus

Tabak & Naus

[three_fifth]

De synergie van Marjan Tabak en Jos Naus
Marjan Tabak en Jos Naus vormen een bijzonder duo. Ze barsten van de energie en ideeën. Hun synergie resulteert in prachtige creaties. Ze hebben allebei een onstuitbare drang om de wereld om hen heen mooier te maken. Uitgerust met een forse dosis optimisme attaqueren ze het leven.
Deze optimistische levensfilosofie is zeer herkenbaar in hun kunstwerken. De metaforisch bedoelde dierfiguren manifesteren zich met een ontwapenende vrolijkheid en positiviteit. Het heldere kleurgebruik en sterke symbolen zoals de zon, verlenen de sculpturen veel optimistische zeggingskracht.
De kunstwerken laten zich het best omschrijven als een symbiose van beeldhouwkunst en schilderkunst. Door het gebruik van intrigerende vormen en vrolijke kleuren, stralen de kunstwerken een verpletterende levensvreugde uit.
In het oeuvre van Tabak en Naus spelen dierfiguren een belangrijke rol. Ze gebruiken dieren vaak als metafoor voor het gedrag van mensen. De levensvisie van het kunstenaarsduo is herkenbaar in de dierfiguren. Veelal staan ze met beide voeten stevig op de grond, terwijl ze soms juist wegvliegen naar de lichtheid. Daarnaast hebben de dierfiguren een ontwapenende onbevangenheid over zich.
Veel dierfiguren plaatsen zichzelf buiten een vast kader en bekijken daardoor de wereld vanuit een ander perspectief. Het motto van Tabak&Naus is:
“Het leven is te mooi om serieus genomen te worden”

[/three_fifth]
[two_fifth_last]

[button url=”http://sous-terre.nl/?s=Tabak&post_type=product” style=” ” size=”small” type=”square” icon=”” target=”_blank”] Toon collectie [/button]

[/two_fifth_last]

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief