Marja Thijssen

Marja Thijssen 1

Marja Thijssen

Als 16 jarige kwam ze voor het eerst in contact met klei tijdens een excursie bij de nonnen in Helmond. Zij hadden daar een pottenbakkersatelier. Ze maakte er haar eerste duimpotje en mocht ook de kleur van het glazuur kiezen. Trots op haar bakje haalde ze het na enkele weken op en ze heeft het altijd als een kostbaar kleinood bewaard.

Sinds 1985 houd Marja zich professioneel bezig met beeldhouwen en keramiek. In de loop der tijd heeft zij zich toegelegd op het vervaardigen van ruimtelijke abstracte objecten.

Haar reizen naar Peru en Venezuela, de kennismaking met de overweldigende natuur en de oude Moche en Incacultuur hebben haar geïnspireerd tot  “Vogelkoppen”.
Met hun bizarre vormen en exotische kleuren zijn ze een logisch vervolg op Hooft’s hoofden, maar dan benaderd vanuit een totaal andere invalshoek. De plaatsing op staken benadrukt hun lichtheid en laat ze als het ware zweven.

In haar “beestachtige” zijn bijna altijd menselijke trekjes in te herkennen. Marja maakt beelden in steen, keramiek en brons.

Opleiding:

Leraren opleiding van de Gerrit Rietveld Academie, MO A Handenarbeid, 1980

Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming, MO B Handenarbeid – Keramiek en Beeldhouwen, 1985

 

Kunstwerken van deze kunstenaar:

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief