Marianne Houtkamp

Marianne Houtkamp

[three_fifth]

Mensen staan centraal in het werk van Marianne Houtkamp en vromen een onuitputtelijke inspiratiebron. Op zeer persoonlijke wijze vertaalt zij traditionele onderwerpen naar eigentijdse, krachtige en toch ook gevoelige bronzen beelden, vaak kleurrijk gepatineerd. De personen komen tot leven, zijn vaak toekomstgericht, laten het verleden achter zich. Vooral vrouwen, die zeker in de opkomende maatschappijen de sleutel zijn tot het succes van de komende generatie, zet zij neer als sterke persoonlijkheden met respect voor de omgeving en voor de toeschouwer.

Marianne is in staat om een zeer treffend individueel portret te maken en ook een tafereel van een groep mensen goed weer te geven. Volkeren die een rondtrekkend bestaan leiden, hebben specifiek haar aandacht. Dit is deels, doordat deze volkeren vaak een eeuwenoude traditie hebben en deze van generatie op genera-tie blijven overdragen in de relatief kleine gemeenschap. Maar ook omdat tegenwoordig deze nomadenstammen worden bedreigd in hun levenswijze, doordat maatschappijen vaak steeds meer beperkingen opleggen. Marianne ’s gevoel om op te moeten komen voor deze groep mensen is erg groot en geeft haar inspiratie om hieraan op haar eigen manier invulling te geven.

Haar directe betrokkenheid bij de stichting Watoto Samburu (‘Kinderen van de Samburu’) laat zien dat zij ook echt direct wil bijdragen aan een betere wereld voor de mensen hier ver vandaan. Een tot tweemaal per jaar reist zij naar de Samburu in Kenia, om daar te werken, inspiratie op te doen en ook de voortgang van talloze projecten te bespreken.

Naast cultuur beelden maakt Marianne Houtkamp ook sculpturen geïnspireerd door vrouwen van Europese origine. Hierin weet zij vaak een sensationele, gevoelige uitdrukking te leggen die zowel kwetsbaarheid als ook nieuwsgierigheid in zich heeft.

Marianne heeft jarenlange ervaring als professioneel beeldhouwer en exposeert nationaal en internationaal. Haar werk is veelzijdig en geeft door haar eigenzinnige gebruik van kleur en de suggestie van beweging bijzondere bronzen sculpturen.

[/three_fifth]
[two_fifth_last]

[button url=”http://sous-terre.nl/?s=Marianne+Houtkamp&post_type=product” style=” ” size=”small” type=”square” icon=”” target=”_blank”] Toon collectie [/button]

[/two_fifth_last]

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief