Margarita van der Velden

Margarita van der Velden

Mijn naam is Margarita van der Velden. Na een studie bij de Koninklijke Academie te Den Haag 1980-1984, vestigde ik me in 1985 als grafisch ontwerpster.

Ik ben geboren te Buenos Aires in 1956 en mijn Argentijnse achtergrond komt vaak tot uitdrukking in mijn werk. Daaruit volgt een grote voorliefde voor diepe kleuren en een enigszins naïeve kunststijl, wat duidelijk herkenbaar is in al mijn beelden. Mijn inspiratie vind ik vaak in alles wat mij grenzeloos vreugde schenkt. Het kunnen kleine gebeurtenissen zijn waarbij herinneringen uit mijn jeugd of van kort geleden weer boven komen. Ik blijf bij mijzelf en vertaal mijn gevoelens naar mijn beelden.
Vandaag de dag worden wij overspoeld met informatie, of wij het nou willen of niet. Hierdoor zie ik dat mensen soms niet de tijd kregen of nemen om te genieten van de kleine dingen des levens. Met de serie “De Naakte Waarheid” wil ik stilstaan bij zuivere emoties als vreugde, liefde, blijdschap, dankbaarheid en nog veel meer. Bijvoorbeeld: het geluksgevoel dat je als kind weleens had om iets kleins als een ijsje of een knikker. De personen in de serie “De Naakte Waarheid” zijn seksloos en hebben alleen een hoofddeksel op. Zij drukken een gevoel uit. Gevoelens zijn puur en staan in verbinding met de bron van ons bewustzijn. Het hoofddeksel staat symbool voor het feit dat wij ons nooit helemaal bloot geven aan onze omgeving. Alles wordt geglazuurd, behalve de huid van de personen. Daarmee druk ik uit dat wij naakt in deze wereld komen met een schat aan kennis binnen onszelf waar wij uit kunnen putten als wij daarvoor open willen staan. Rode of gouden nagels symboliseren passie, rijkdom en liefde voor het leven. Heel bewust kies ik voor de leuke momenten en gebruik daarom alle kleuren van de regenboog om de vreugde in het leven uit te beelden.

Kunstwerken van deze kunstenaar:

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief

X