Loes Kouwenhoven

Loes Kouwenhoven

Zij volgde de opleiding voor docente tekenen aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en voor docente handenarbeid aan de Nutsacademie in Rotterdam. Sinds vele jaren is zij werkzaam als docente in beeldende vakken.

Haar inspiratie vindt Loes in de gewone dingen van alledag. Haar werk is een hommage aan het unieke van het gewone: een dame op de fiets, een trotse vogel, een visser, soms weergegeven met en knipoog.
Loes is vooral een “boetseerster”. Zij houdt van vormen in klei en in was, waarbij vooral de wisselwerking tussen het “idee” wat zij heeft en dat gene dat er in haar handen ontstaat, de grote uitdaging en is en enorm veel voldoening geeft.

Haar stijl is naturalistisch te noemen. Door zich te focussen op het wezenlijke van haar onderwerp en het weglaten van details komt zij tot de expressie van haar plastieken. In haar werk zoekt zij steeds naar een evenwichtig samenspel van vorm, ruimte en licht.

Loes heeft veel exposities op mijn naam staan, zowel in Nederland als in het buitenland, zoals Duitsland, Oostenrijk, België, Noorwegen en IJsland.

Kunstwerken van deze kunstenaar:

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief

X