Kees Woestenenk

Kees Woestenenk

[three_fifth]

De kunstenaar aan het woord.
‘ Begonnen als architect, eerst in Amsterdam, daarna Apeldoorn. In Amsterdam de Academie van Bouwkunst voltooid. In Apeldoorn ben ik mijn eigen (eenmans) bureau begonnen. Daarnaast heb ik mij toegelegd op het ontwikkelen van een digitaal informatiesysteem voor de bouw, waar ik nog steeds aan werk en dat binnen niet al te lange tijd via internet te benaderen zal zijn.
Mijn architectenpraktijk heb ik, na zo’n 30 jaar actief te zijn geweest, inmiddels beëindigd.
Vanaf mijn studietijd heb ik me bezig gehouden met tekenen, schilderen, foto, film en video, en beeldhouwen. Nu heb ik me helemaal op het maken van beelden gestort. Thuis heb ik een klein atelier. Voor grotere beelden reis ik twee keer per jaar naar Pietrasanta in Italië, het mekka van de beeldhouwers, waar ik kan werken in het atelier van de Fondazione ARKAD, een voormalige zagerij van marmer, een paar kilometer van Pietrasanta. Ik werk in steen en hout, steen pas de laatste jaren. Marmer is fantastisch om in te werken, maar ik probeer graag alle steensoorten. Ik heb beelden van marmer, albast, serpentijn, springstone, speksteen en graniet. Ook in hout is het fijn werken. Mijn oudste beeld is gemaakt van een stuk van een oude, ingerotte grenen balk uit een grachtenpand in Amsterdam. Ik heb beelden van eiken, berken, linden, acacia, kersen en balsa.
Ik werk abstract en figuratief. Het gaat mij om de vorm. Die vorm moet spannend zijn en horen bij het materiaal waaruit hij ontstaat. Soms werk ik vanuit een vorm die ik van te voren heb bedacht of uitgeprobeerd in klei, soms zoek ik de vorm in het materiaal zelf. Dat is meestal het geval bij hout, of bij niet-gezaagde steen. Ik laat me graag inspireren door het menselijk lichaam, zowel man als vrouw. De vormen van een lijf kunnen prachtige, spannende vlakken en curven hebben die bij mij – soms erotische – emoties oproepen die ik dan probeer in het beeld te vangen, en die ik dan hoop via het beeld aan de toeschouwer over te dragen. Veel van mijn beelden zijn gepolijst of vlak afgewerkt, zoadat het samenspel tussen vorm en materiaal optimaal tot zijn recht komt’.

[/three_fifth]
[two_fifth_last]

[button url=”http://sous-terre.nl/?s=Kees+Woestenenk&post_type=product” style=” ” size=”small” type=”square” icon=”” target=”_blank”] Toon collectie [/button]

[/two_fifth_last]

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief