John Burton

John Burton

De objecten die ik maak zijn abstracte vormen gebaseerd op een combinatie van biologische en technologische gegevens en beeldmateriaal. De ideeën kunnen komen van het surfen op het internet of het lezen van een boek over genetica. Meestal heb ik een idee bedacht wat ik vervolgens probeer te vertalen in glas, maar af en toe zal een bepaalde vorm het resultaat bepalen. Vaak gebruik ik een ronde wiel vorm voor stukken. Het wiel, voor mij, betekent beweging – beweging – de toekomst en vooruitgang. De vorm is ook cellulaire en zacht, het fragiele materiaal met een schat aan informatie hoe wij gemaakt zijn. De barcode wordt zowel gebruikt om ons DNA te vertegenwoordigen als ook voor technologie. Heb je ooit gemerkt hoe sterk een genetische vingerafdruk is op een barcode!
Wetenschappelijke vooruitgang heeft zich in een verbazingwekkende snelheid ontwikkeld in de afgelopen jaren, zowel in technologie en microbiologie. Wetenschappers gaan steeds dichter naar het ontrafelen van de mysteries van onze genetische make-up, of DNA. Technologie is zo snel dat we nu wereldweid, zonder ons te verplaatsen door middel van een druk op de knop met elkaar kunnen communiceren. Het lijkt erop dat alles sneller en compacter wordt.
Het is deze doorbraak, samen met onze toegenomen kennis van de genetica, de geneeskunde en de biologie, in combinatie met de ongelooflijke complexiteit van computer-technologie, met inbegrip van de zich snel ontwikkelende Nano-technologie, die mijn werk inspireert.
Waarom? Het is spannend, uitdagend, beangstigend, onvoorspelbaar, vet, en avontuurlijk, en omdat het ons allemaal raakt, nu of in de nabije toekomst.

Kunstwerken van deze kunstenaar:

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief

X