Jelena Popadic

Jelena Popadic

De kunstenaar aan het woord:
Glas als medium in de kunst staat centraal in mijn werk als vormgever en beeldend kunstenaar. Werkontwikkeling van ontwerpen en autonoom werk vindt ik even belangrijk als het realiseren van samenwerkende projecten met wisselende kunstenaars en verschillende kunst disciplines.

Ontwerpen:
Vaak word ik gevraagd door een bedrijf of organisatie om een glas object te ontwerpen binnen een thema. Bij deze werkzaamheden ben ik gefocust op de vorm zelf, als centraal artistiek element. Kleur en textuur effecten worden toegevoegd. Gebruikte technieken zijn: vrij glas blazen, persen of gieten in een mal, manipuleren van de hete glas vorm, slijpen en polijsten.
Naar aanleiding van het ontwerpen van de Oranjevaasjes ging ik dieper onderzoeken naar de mogelijke toepassingen van slijptechnieken op dik glas.
De textuur en kleur effecten zijn de achtergrond en blijven aan de binnen kant van het glas zitten door het weg slijpen van de buitenlaag wordt een deel van de achtergrond zichtbaar gemaakt.
Visuele elementen van dit werk zijn geïnspireerd door industriële omgevingsvormen en processen.

Naar aanleiding van ervaringen bij Royal Leerdam kwam ik tot een nieuwe ontdekkingen: een spel van grafische effecten en optische illusie die ontstaan zijn dankzij contrasten tussen het onzichtbare zwart, transparant en semitransparante oppervlakken van glas.

Kunstwerken van deze kunstenaar:

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief

X