Jan-Hein Arens

Jan-Hein Arens

Jan-Hein Arens (1974) begon zijn beeldende loopbaan als grafisch vormgever en illustrator. Vanaf 2000 is hij werkzaam als vrij beeldend kunstenaar. Zijn grafische herkomst is herkenbaar in zijn vele werken waarin vaak lettertekens, woorden, zinnen, fragmenten van ideeën in taal een evenwichtige combinatie vromen met het overige beeldmateriaal. Door zijn vluchtig spontane werkwijze vertoont zijn werk de frisheid van een plotseling moment waarbij de aanwezige grafische beeldelementen de sfeer versterken van een poëtische opmerking zonder te verdrinken in gewilde mededelingen. De sfeer is er een van verwondering, een nieuwe realiteit waarin alles kan gebeuren en waarin de combinatie van beeld met een enkel woord of zinsfragment een vraag oproepen zonder zich te verliezen in het antwoord. In eerdere beschouwingen over het werk van Jan-Hein Arens werden zijn werken aangeduid als beeldgedichten.
Betongieten:
Met klei wordt er een beeld geboetseerd. Vervolgens wordt daar met latex een gietmal van gemaakt. Om deze te ondersteunen wordt er met gips o.i.d. een steunmal gemaakt (door het gewicht van het beton zou het beeld anders de gietmal platdrukken).
Het gieten gebeurt met wit cement, vermengd met zilverzand om een zo glad mogelijk resultaat te krijgen. Na een dag of twee is het beton droog, en kan het beeld eventueel wat bijgewerkt worden.
Vervolgens wordt het beeld beschilderd met acrylverf en spuitbus, op dezelfde manier als Arens zijn doeken maakt.

000

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Aanmelden voor nieuwsbrief

X