Hans Vanhorck

Hans Vanhorck

De schilderijen van Hans Vanhorck hebben in de loop der jaren een opmerkelijk traject doorlopen. Lange tijd trof je in zijn werk indringende symbolieken aan. De laatste jaren heeft hij dit uitgangspunt min of meer los gelaten.

 

In zijn meest recente schilderijen tref je, naast puur abstracte composities, ook werken aan die figuratieve elementen in zich hebben. Hierdoor heeft het werk nog meer aan zeggingskracht gewonnen.

Het is Vanhorck om het even of zijn schilderijen als lyrisch abstract, abstract-figuratie of anderszins worden omschreven. Spanning, kracht en beweging uitgedrukt in kleur, daar gaat het hem om. Het onderwerp of de stijl van uitwerking is voor hem minder van belang. Het enige waar hij naar streeft is om het voor de toeschouwer boeiend te maken.

Bij zijn meest recente schilderijen, waarbij hij zich heeft laten inspireren door bloemen, is hem dit zeker gelukt. In de onlangs afgelopen expositie in het Flower Art Museum Aalsmeer, is onder de titel ‘Beyond Nature’ een expositie aan zijn werk geweid. Met zijn serie van 16 schilderijen van 160-160 centimeter, was Vanhorck de meest opvallende kunstenaar.

 

De gehele collectie wordt nu in onze galerie geëxposeerd en te koop aangeboden. Het feit dat we tijdens de expositie zijn 70e verjaardag plus een 25 jarige samenwerking met hem vieren, maakt het allemaal nog meer bijzonder.

Kunstwerken van deze kunstenaar:

000

Aanmelden voor nieuwsbrief

X